09/04/19

SV Oostkamp - KVK Westhoek

Vrijdag 5 april 2019, KSV Oostkamp – KVK Westhoek 1 – 1
Gelijkspel op de valreep.

In wedstrijd 27 waren de vele KVK - doelkansen niet voldoende voor de volle winst. Na een matige eerste helft en een dominante 2e helft kreeg de eigen ploeg ei zo na het deksel op de neus. Na een strafschop kwam de thuisploeg vijf minuten voor tijd op voorsprong. Enkele minuten later kwam KVK op gelijke hoogte, ook op strafschop. “Beter met één punt naar huis komen dan zonder punten” reageerde trainer F. Bauten.   

Eerste helft. De wedstrijd startte met een volleytrap van de thuisploeg die naast de tweede paal vloog. M. Kirilov kopte in een paar minuten tijd 2 pogingen over het SV - doel. KVK creëerde veldoverwicht, maar kon aan dat lage tempo de tegenstrever niet ontwrichten. Een door de SV - defensie slecht weggewerkte vrije trap van J. Colpaert, kwam in de voeten van M. Kirilov terecht die een goede kans over de verste kruishoek trapte (22’). KVK kwam beter in de match. Een schot van J. Clynckemaillie vloog via een thuisverdediger in hoekschop en toen M. Bah een inspeelpas van de SV - doelman recupereerde, was er niemand voor doel om zijn voorzet meteen te benutten. J. Colpaert kon de voorbereidende actie van M. Dejonghe niet verzilveren en de SV - doelman sloeg het schot van R. Hoornaert in hoekschop na een voorzet van M. Bah (41’). J. Colpaert zwenkte af naar binnen en vuurde het leer vanuit de tweede lijn nipt over het SV - doel (42’). Ook de thuisploeg creëerde nog een prima doelkans, maar de kopbal na hoekschop greep KVK - doelman, G. Lemaire klemvast. Ruststand 0 – 0.

Tweede helft. Geen KVK - afwerkers te bespeuren toen M. Bah, na een soloactie een voorzet voor doel bracht (46’). Een SV - aanvaller omzeilde de buitenspelval en stuurde zijn gelobde bal over het KVK - doel. De vrijstaande J.B Devoldere kopte van dichtbij een prima vrije trap van J. Colpaert over doel. Op aangeven van M. Bah kwam de infiltrerende R. Hoornaert een voetje te kort om de SV - doelman te verslaan. De diep gestuurde M. Bah verloor de balcontrole en ook een uitstekende kans om te scoren (70’). De tijd drong en langs weerszijden gingen krachten verloren. Een snelle counter bracht de thuisploeg op voorsprong. J. Wydoodt haalde de infiltrerende linkervleugelspeler in de 16 meter zone onderuit en de elfmeter werd vlekkeloos binnengetrapt, 1 – 0 (85’). Een gevleide voorsprong en een mentale klap voor de eigen spelers. Kort daarop pakte G. Lemaire het leer klemvast op een hard schot na een snelle Oostkampse counter.  KVK duwde de thuisploeg met de rug tegen het eigen doel.  Een aantal hoekschoppen en vrije trappen waren het gevolg. R. Boudry stuurde M. Dejonghe met een prima doorsteekpas de open ruimte in. De SV - doelman vloerde M. Dejonghe in het strafschopgebied en M. Bah klaarde de klus vanop de stip, 1 – 1 (89’).

“KVK kwam moeilijk uit de startblokken, maar bracht met een betere balcirculatie een degelijke tweede helft. Toch kan er de spelers niets verweten worden. De jongens hebben echter alles gegeven wat ze konden. Efficiëntie bepaalt in belangrijke mate wie wint of verliest. Vandaag echter viel het voor ons niet mee” verklaarde trainer F. Bauten achteraf. Met één wedstrijd meer gespeeld dan de naaste achtervolger – FC Gullegem met 51 punten – behoudt KVK haar derde plaats in het klassement met 53 punten uit 27 matchen.

KVK - opstelling: G. Lemaire, J. Gantois, M. Kirilov, J. Sap, J. Clynckemaillie, J.B. Devoldere, R. Hoornaert, G. Loisel, M. Bah, J. Colpaert, M. Dejonghe, L. Verschaete, R. Boudry, J. Wydoodt, M. Coffyn.
Volgende competitiematch: vrijdag 12 april 2019 om 20.00 u., KVK Westhoek – SCT Menen. Supporters op post.