08/04/19

KVK Westhoek - VC SE Winkel Sp.

Vrijdag 29 maart 2019, KVK Westhoek – VC SE Winkel Sp. 3 - 0
KVK op kruissnelheid.

In wedstrijd 26 leverde jong KVK een prima prestatie. Tegen een oudere, meer ervaren tegenstrever gaf het eigen team bitter weinig doelkansen weg en creëerde zelf heel wat scoremogelijkheden. M. Dejonghe vond driemaal de weg naar de netten.

Eerste helft. Goede intenties langs beide zijden, maar schaarse doelkansen tijdens het openingskwartier. Na een snelle omschakeling en een gemeten doorsteekpas van R. Hoornaert, trapte M. Dejonghe de opener binnen, 1 – 0 (14’). KVK trok het tempo op en de bezoekers kregen het moeilijk. Met een nieuwe actie bereikte R. Hoornaert weerom de inlopende M. Dejonghe in het 16 meter gebied en die schoof zijn tweede treffer binnen, 2 – 0 (18’). Het was opletten voor de snelle tegenaanvallen van de bezoekers. Zo verhinderde J. Dumesnil met een prima reflex de Winkelse aansluitingstreffer (35’).  

Tweede helft. KVK voerde het tempo behoorlijk op, wat resulteerde in een reeks van scorekansen. M. Dejonghe kwam een voetje tekort om een voorzet van F. Verniers te benutten en de Winkelse doelman redde een goede poging van M. Dejonghe. F. Verniers onderschepte een foutieve teruggespeelde bal en bediende M. Dejonghe die vlot zijn derde doelpunt van de avond aantekende, 3 – 0 (56’). M. Dejonghe was bij de les, maar miste nadien toch precisie bij het besluiten, tot tweemaal toe. Aan de overkant ging KVK doelman J. Dumesnil goed plat op een hard schot van een Winkelse aanvaller. Een schot van R. Hoornaert vloog over het doel en dat van L. Verschaete werd afgeblokt in de Winkelse defensie. De KVK - doelman reageerde uitstekend op een afgeweken vrije trap van de bezoekers (75’). Toen L. Verschaete onderuit werd gehaald in de 16 - zone, floot de scheidsrechter meteen voor strafschop. R. Hoornaert plaatste zich achter de bal, maar de Winkelse doelman koos de goede hoek en pakte het leer. KVK voetbalde nog drie uitstekende doelkansen bijeen tijdens de laatste 5 minuten: F. Verniers trapte rakelings naast het doel, J. Vanderhaeghe vlamde op de paal na hoekschop en J. Clynckemaillie kwam centimeters te kort voor het vierde KVK - doelpunt.      

“KVK bracht vandaag kwaliteitsvoetbal en behaalde een zeer verdienstelijke zege. De jongeren ontwikkelen zich positief, er ontstaat een gezonde rivaliteit en de groep blijft op scherp”, verdedigde trainer F. Bauten. Een positie in de top-3 is nog steeds in zicht. Volgende week reist KVK naar Oostkamp.  

KVK - opstelling: J. Dumesnil, J. Gantois, T. Deconinck, M. Kirilov, J. Sap, J. Vanderhaeghe, R. Boudry, R. Hoornaert, F. Verniers, J. Colpaert, M. Dejonghe, L. Verschaete, J. Clynckemaillie, J. Wydoodt, M. Coffyn.
Volgende competitiematch: vrijdag 5 april 2019 om 20.00 u., SV Oostkamp – KVK Westhoek. Supporters op post.

Volgende match 28/04/19 om 15:00
FC Gullegem
K. VK Westhoek