26/03/19

Eendracht Wervik - KVK Westhoek

Vrijdag 22 maart 2019, K. Eendracht Wervik – KVK Westhoek 1 – 3
Vlotte winst voor jong KVK.

Voor wedstrijd 25 trok KVK Westhoek naar de grensstreek. Op een klein en moeilijk bespeelbaar veld won de eigen ploeg de derby van de meer ervaren thuisploeg. “De score had veel hoger kunnen oplopen in eigen voordeel, maar we misten duidelijk die scherpe afwerking” concludeerde trainer F. Bouten.

Eerste helft. De Eendracht plooide terug tijdens de aanvangsminuten. Op het kwartier kreeg M. El Hajji het leer aangespeeld in de 16 - zone en knalde de afgeweken bal over het KE - doel in hoekschop. Eendracht kwam niet onder de druk weg en M. Kirilov kopte vanaf het elfmeterpunt de ingezonden bal van J. Colpaert, schitterend in het Wervikse doel, 0 – 1 (20’). De thuisploeg reageerde met bitsige duels. Met een kattensprong en een geweldige reflex sloeg doelman M. Coffyn een hard op doel gekopte bal, na hoekschop, uit zijn doelvlak (25’). KVK kreeg het tempo maar niet te pakken en de grensjongens bleven aandringen. Het ontbrak KVK aan balvastheid. Op snelle tegenaanvallen, liet jong - KVK nog 2 behoorlijke kansen onbenut. Rusten bij 0 – 1 en in de tweede helft orde op zaken stellen.   

Tweede helft. En dat lukte aardig, want KVK liep in de tien eerste minuten van de tweede helft uit tot 0 – 3. M. El Hajji zette met een prima steekbal J. Colpaert voor doel, die ijzig kalm een lage bal in de verste hoek van het KE - doel trapte, 0 – 2 (52’). KE Wervik was van slag en KVK speelde nu de ene kans na de andere bijeen.  W. Carlier zette met een fantastische doorsteekpas M. Dejonghe alleen voor doel, maar de thuisdoelman redde knap zijn schot (54’). M. El Hajji draaide een effectrijke hoekschop rechtstreeks in doel, 0 – 3 (56’). Een fantastisch doelpunt, ook het orgelpunt in de match. Op het uur redde doelman M. Coffyn in eerste instantie een schot van een Wervikse aanvaller die de buitenspelval goed had omzeild, maar moest zich toch gewonnen geven op de rebound, 1 – 3 (61’). J. Colpaert, alleen voor doel, draalde en verkeek een goede kans op 1 – 4 (64’). M. El Hajji, alleen voor doel, werd in de 16 -zone onderuit gehaald, maar de scheidsrechter wuifde elk penaltygebaar weg. J. Colpaert drukte de rebound keihard op de paal. Twintig minuten voor affluiten gingen pogingen verloren van J. Colpaert, F. Verniers en J. Sap. De wedstrijd doofde uit en KVK nam de verdiende derbyzege maar al te graag mee naar huis.       

Jong KVK toonde vandaag duidelijk haar winnaarsmentaliteit en had met wat meer efficiëntie bij het afwerken, de score veel hoger in eigen voordeel kunnen opdrijven. Al bij al, toch een vlotte zege voor jong KVK. KVK staat nu, na FC Mandel United en FC Petegem, op de 3e plaats in het klassement met 49 punten uit 25 wedstrijden.  

KVK - opstelling: M. Coffyn, T. Deconinck, J. Vanderhaeghe, M. Kirilov, J. Sap, J.B. Devoldere, W. Carlier, R. Boudry, J. Colpaert, M. El Hajji, M. Dejonghe, J. Gantois, F. Verniers, G. Coppin, B. Knockaert.
Volgende competitiedag: vrijdag 29 maart om 20.00 u., KVK Westhoek – VC SE Winkel Sp. Supporters op post.

Volgende match 28/04/19 om 15:00
FC Gullegem
K. VK Westhoek