14/03/19

FC Gullegem - KVK Westhoek

Vrijdag 8 maart 2019, FC Gullegem – KVK Westhoek 1 – 0
Jong - KVK laat steekje vallen.

In wedstrijd 23, een topmatch en derby, trof jong - KVK, FC Gullegem en dat is voor de eigen ploeg een moeilijk te bespelen tegenstrever.  KVK verloor eerder dit seizoen al tweemaal van de buren uit Gullegem en moest ook vandaag het onderspit delven. KVK kon haar kansen niet afwerken, terwijl de thuisploeg nauwelijks aan een mogelijkheid genoeg had om te scoren en de drie punten in eigen huis te houden. Steekje laten vallen? Toch was trainer F. Bouten een tevreden man na de match: “De spelers mochten met opgeheven hoofd het veld verlaten want ze hebben fel gestreden en het beste van zichzelf gegeven. Ze verdienden meer.”  

Eerste helft. Heel vroeg in de match miste J. Colpaert twee uitgelezen kansen om te scoren, eerst op een prachtige verre voorzet van M. Kirilov, daarna op aangeven van J.B. Devoldere (1’). FC Gullegem herstelde stelselmatig het evenwicht, maar kon haar eerste kans niet benutten (5’). De FC - doelman bediende een balvaste spits die oog in oog kwam met KVK - doelman M. Coffyn, maar J. Vanderhaeghe belette hem het gericht afdrukken. Aan de tweede paal vloog de kopstoot van R. Hoornaert, volledig vrij, op hoekschop van J. Colpaert, naast het doel (30’). T. Deconinck kon in eerste instantie een bal, over de eigen verdediging gedropt, nog ontzetten, maar de rebound vloog rakelings over de doellat. De vrije trap, vanop 25 meter, van J. Colpaert scheerde naast de doelpaal (35’). M. Coffyn pakte met een prima redding de doelpoging van de wendbare FC - spits. Enkele minuten voor de rust creëerde KVK de beste kans van de match. R. Boudry recupereerde het leer op het middenveld en lanceerde R. Hoornaert die alleen naar het vijandige doel vertrok. De KVK - aanvaller ging te zeer voor eigen succes en trapte het leer onbegrijpelijk over het doelkader. Wat een gemiste kans op de openingstreffer en dat net voor de koffie!       

Tweede helft. Trainer F. Bouten stuurde de posities wat bij en de KVK - spelers kwamen met goede intenties en moed het veld op. Een schot vanaf de rand van de 16 - zone verdween nipt over het FCG - kader. De eerste doelkans van de thuisploeg na een klein uur spelen, was meteen raak. Een crossbal vanop de linkerkant vloog in de 2e zone en werd door J. Sap foutief ontzet.  De FCG - spits onderschepte het leer en kegelde tussen twee verdedigers en de doelman de enige treffer van de match binnen, 1 – 0 (57’). Wat een jammerlijk doelpunt. KVK reageerde. J. B. Devoldere trapte een afvallende bal naast het FCG - kader. FCG speculeerde nu op de counter, maar de KVK - verdedigers waren goed bij de les en grendelden hun doelgebied hermetisch af. KVK viel voortdurend aan, maar ontwikkelde nauwelijks kansen. En dan toch, met nog 2 minuten te gaan, leek de gelijkmaker in zicht. De FCG - portier ranselde met een geweldige reflex de kopbal van R. Hoornaert, op hoekschop van J. Colpaert, uit zijn doel. Wat later floot de scheidsrechter de wedstrijd af.

Trainer F. Bouten hield een dubbel gevoel aan de wedstrijd over. “De jongens speelden vandaag een prima wedstrijd waarin een ruim aantal goede doelkansen bijeen werden gevoetbald, maar scoren was er niet bij en punten sprokkelen evenmin”. Na 8 gewonnen wedstrijden valt deze nederlaag toch moeilijk te verwerken. Volgende week staat de topaffiche op het programma. De nieuwe leider, FC Mandel United met 48 punten, komt naar het Crackstadion. De fusieploeg won afgelopen weekend met liefst 17 – 1 van rode lantaarn SKV Zwevezele. Is deze pletwals wel te stuiten, jong KVK? Trainer F. Bouten overtuigde na de match: “Het brandt al bij de spelers om tegen de leider weer een uitstekende prestatie neer te zetten”. KVK, met één gespeelde match meer, staat nu met FC Gullegem op een gedeelde derde plaats in het klassement, elk met 45 punten.  

KVK - opstelling: M. Coffyn, T. Deconinck, J. Vanderhaeghe, M. Kirilov, J. Sap, J.B. Devoldere, W. Carlier, R. Boudry, J. Colpaert, R. Hoornaert, E. Craeymeersch, J. Gantois, L. Verschaete, M. Dejonghe, B. Knockaert.
Volgende competitiematch: vrijdag 15 maart 2019 om 20.00 u. in het Crackstadion, KVK Westhoek – FC Mandel United. Supporters op post.