04/03/19

KRC Harelbeke - KVK Westhoek

Vrijdag 1 maart 2019, KRC Harelbeke - KVK Westhoek 1 – 1
KVK kan Ratjes niet strikken

Het was puzzelen voor trainer F. Bouten die het in wedstrijd 22 moest stellen zonder de geblesseerden J. Clynckemaillie, A. Ryckewaert, M. Dejonghe en D. Vandewalle. Ook E. Craeymeersch en F. Jacques ontbraken. Een aantal jongeren kregen hierdoor een kans om zich te tonen. De match bleef steken op een 1 – 1 gelijkspel en KVK liet in de slotminuten een uitstekende kans op winst onbenut. De eigen ploeg speelde een uitstekend openingskwartier, liet 2 open doelkansen liggen, maar kwam toch op achterstand. In de 2e helft bracht KVK meer kwaliteit en stelde rond het uur gelijk. Enkele doelkansen gingen daarna verloren. Voor de gelegenheid bracht RCH niet minder dan vijf A - kernspelers op de mat.

Eerste helft. KVK greep de tegenstander meteen bij de keel. Het schot van R. Hoornaert was te centraal op doel gericht om de RCH - doelman te verrassen (6’). In de tweede zone stond geen man om een vrije trap in doel te verlengen. Na het kwartier kwam het eerste doelgevaar van de thuisploeg, toen een RCH - aanvaller het leer ongelukkig naast doel devieerde. L. Verschaete onderschepte het leer, kwam alleen voor doel, maar de RCH – portier redde net op tijd de meubelen (30’). KVK - portier, M. Coffyn sloeg met een uitstekende reflex een vrije trap vanop 20 meter tegen de dwarsligger. Eén van de drie vrijstaande Harelbeekse offensieve pionnen duwde de rebound gemakkelijk over de doellijn, 1 – 0 (38’). De reactie in de eigen defensie bleef uit en het was rusten geblazen bij die kleine achterstand.

Tweede helft. Trainer F. Bouten drong aan om meer kwaliteit, een grotere beweeglijkheid in het spel te brengen. En met een grotere inzet drong KVK de Ratjes heel die periode op de eigen helft terug. Op vrije trap van J. Colpaert, vloog een gekraakt schot van M. Kirilov naast het doel (48’). R. Hoornaert bediende de vrijstaande L. Verschaete die na een prima actie de bal naast de verste paal trapte (51’). KVK dreef de druk op het vijandige doel op. Toen R. Hoornaert bemerkte dat de RCH - doelman te ver zijn doel had verlaten, forceerde hij een verrassend schot die de Harelbeekse portier nog nipt van onder de doellat weg sloeg (53’). Een KVK - doelpunt kon niet uitblijven. Toen R. Boudry strak op doel knalde, kwam de afgeweken bal in de voeten terecht van L. Verschaete die keihard binnenschoot, 1 – 1 (61’). R. Boudry zocht en vond met een uitstekend gecenterde bal het hoofd van hoofd van R. Hoornaert aan de eerste paal, maar diens kopbal vloog voorlangs buiten. De snedige tegenaanvallen van de thuisploeg waren niet ongevaarlijk. Op een vrije trap van een thuisspeler sloeg KVK - doelman M. Coffyn, met een gepaste reflex het leer uit zijn doel. Een tweede poging vanaf de 16 meter lijn vloog naast het KVK - kader. KVK herpakte zich tijdens het laatste kwartier. De infiltrerende R. Hoornaert kon een gecenterde bal van J. Colpaert niet binnen trappen. De Harelbeekse portier dook naar de korte hoek van zijn doel om een schuin gericht schot van J. Vanderhaeghe te neutraliseren.

Een matige eerste helft en een uitstekende tweede helft waren niet voldoende om met de 3 punten huiswaarts te keren. De jongens streden tot het laatste fluitsignaal en verlieten met een opgeheven hoofd het veld. KVK, leider in het klassement, kon vandaag de Ratjes, zesde in de stand, niet strikken. Met dit gelijkspel blijft KVK gedurende 8 wedstrijden ongeslagen en behaalt 22 punten op 24. Volgende week trekt Jong - KVK naar de Poezelhoek te Gullegem om er de derby met FC te betwisten. “Een heel zware opdracht, want tijdens de voorbije twee wedstrijden konden we tegen de Gullegemnaars geen enkel puntje pakken” overtuigde trainer F. Bouten

KVK - opstelling: M. Coffyn, T. Deconinck, J. Vanderhaeghe, M. Kirilov, J. Sap, J.B. Devoldere, W. Carlier, R. Boudry, R. Hoornaert, J. Colpaert, L. Verschaete, J. Gantois, G. Vandeputte, J. Wydoodt, J. Vandenbussche.
Volgende competitiematch: vrijdag 8 maart 2019 om 20.00 u. FC Gullegem – KVK Westhoek. Supporters op post.