26/02/19

KVK Westhoek - KSKV Zwevezele

Vrijdag 22 februari 2019, KVK Westhoek – KSKV Zwevezele 14 – 0
Historische zege voor Jong - KVK

Tijdens de 21e wedstrijd van het seizoen voetbalde Jong - KVK een monsterzege bijeen tegen laatst geklasseerde KSKV Zwevezele. Trainer F. Bouten doorzag het voor de match al en deelde zijn spelers het volgende plan mee: “Na de 18 op 18 in het recente verleden, gaan we ons vandaag zeker niet laten verrassen. We moeten de wedstrijd zo snel mogelijk beslissen en de nul houden. We blijven druk zetten en berusten geen moment.” Die uitspraak moet op de spelers indruk hebben gemaakt, want het plan is tot in de puntjes uitgevoerd.  

Van een wedstrijd was eigenlijk nooit echt sprake, vandaar een heel kort verslag. 14 doelpunten, in elke helft 7, 21 punten op 21 voor de zeven laatste wedstrijden en een stap dichter bij de doelstelling aan het begin van seizoen geformuleerd: in de top - 3 eindigen van het klassement.  

Eerste helft. De tegenstrever kwam meteen in de problemen. Tijdens de eerste tien minuten gingen een drietal doelkansen verloren, van J. Colpaert, R. Hoornaert en M. Bah. Toen E. Craeymeersch (10’) het eerste doelpunt aantekende, liep het als een trein. Nog in dezelfde minuut maakte de vrijstaande M. Bah er 2 – 0 van. Na een geweldige doorsteekpas van T. Deconinck op M. Bah, joeg laatstgenoemde nummer drie tegen de netten, (17’). Ondertussen ging KVK - doelman G. Lemaire goed plat om een snelle counter van de bezoekers in hoekschop te deviëren. Kort daarop sloeg hij met een prachtig reflex een hard schot van onder de doellat weg. Het mooiste doelpunt viel in de 24e minuut. J. Colpaert soleerde op rechts naar binnen en knalde met links het leer in de verste kruishoek van het Voorwaarts - doel, 4 – 0. J. Colpaert dreef met nog 2 doelpunten de score op tot 5 – 0 (30’) en 6 – 0 (32’). Nadat een geblesseerde niet kon worden vervangen, moesten de bezoekers even met tien man verder spelen.  G. Loisel tekende voor het 7e KVK - doelpunt (33’). Tijdens het laatste kwartier lieten de eigen aanvallers nog enkele wenkende kansen liggen.

Tweede helft. Jong - KVK draafde op hetzelfde elan door en de dominantie werd alsmaar groter. Tijdens de zeven eerste minuten dreef KVK de score met drie doelpunten op tot 10 – 0. Eerst markeerde R. Hoornaert de 8 – 0 (48’), na prima voorbereidend werk van M. Bah. Daarna scoorde M. Bah zelf, met zijn derde van de avond, de 9 – 0 (49’). M. Dejonghe bracht de stand op 10 – 0 (53’), toen hij heel alert reageerde op een bal, door de Voorwaarts - doelman gelost. De moedige tegenstrever verdedigde met man en macht en probeerde verdere schade te beperken. Maar R. Hoornaert bracht de stand op 11 – 0, na een prima voorbereiding van M. Bah (62’). Een kwartier voor het einde, vond R. Boudry met een fantastische gecenterde bal de vrijstaande G. Loisel die nummer 12 tegen de netten joeg (75’). M. Dejonghe’ s voorzet kwam op het hoofd van R. Hoornaert terecht die zijn derde doelpunt, een echte hattrick, onhoudbaar binnenkopte, 13 – 0 (78’). E. Craeymeersch speelde R. Boudry aan die met een droge harde knal de eindcijfers op het bord knalde, 14 – 0 (88’). Geen overdreven cijfers, gezien het enorme aantal KVK - doelkansen. KVK, wel met één match meer gespeeld dan FC Petegem, komt aan de leiding in Reserves Amateur A Voetbal Vlaanderen met 44 punten uit 21 wedstrijden, won 14 keer en oogstte een positief doelpuntensaldo van maar liefst 46 eenheden. Bravo, KVK.

Met deze klinkende overwinning zet Jong - KVK haar zegereeks verder. “Een dikke proficiat aan de tegenstrever die ondanks moeilijke omstandigheden heel de match echt sportief bleef.”, vervolledigde trainer F. Bouten. Met 21 punten op 21 reist KVK volgende week naar Harelbeke. RC, 6e in de stand met 31 punten, kan bedwongen worden.    

KVK - opstelling: G. Lemaire, W. Carlier, T. Deconinck, M. Kirilov, G. Loisel, J. Vanderhaeghe, M. Bah, R. Hoornaert, E. Craeymeersch, J. Colpaert, R. Boudry, J.B. Devoldere, J. Sap, M. Dejonghe, J. Vandenbussche.
Volgende competitiematch: vrijdag 1 maart 2019, om 20.00 u., RC Harelbeke – KVK Westhoek. Supporters op post.