12/02/19

KVK Westhoek - FC Sparta Petegem 2 - 0

Vrijdag 8 februari 2019, KVK Westhoek – FC Sparta Petegem 2 – 0   
Leider Sparta strijdend ten onder in het Crackstadion.   

Voor de topper en 19e wedstrijd van het seizoen kwam FC Petegem naar Het Crackstadion. De leiders hadden een indrukwekkende reeks van 7 zeges neergezet met 21 punten op 21 als resultaat. Ook KVK kon mooie cijfers voorleggen na 4 zeges op een rij en trok met 12 punten op 12 naar de derde plaats in het klassement. Veel regen en wind deerden niet en de ploeg van trainer F. Bouten trok weer aan het langste eind. Met 15 punten op 15 nestelt de eigen ploeg zich steviger in de subtop van het klassement.

Eerste helft. Het windvoordeel leverde KVK aanvankelijk wel veldoverwicht op, maar geen uitgespeelde doelkansen. Op het kwartier bediende E. Craeymeersch met een uitstekende doorsteekpas M. Bah die schuin voor doel kwam en naast het FC - kader besloot (15’). Wat later trapten ook de bezoekers hun eerste kans over het doel en hield KVK - doelman, B. Londot, zijn netten schoon met een prima redding. De goed georganiseerde ploegen lieten weinig openingen en de 16 meter gebieden lagen toch zo ver af. KVK’ s tweede goede kans was raak. E. Craeymeersch zette zich door, stuurde de bal in de loop van de infiltrerende J. Colpaert die ijzig kalm het leer naast de Sparta - doelman binnenschoof, 1 – 0 (30’). KVK schakelde een versnelling hoger, greep de tegenstrever bij de kraag en verdubbelde de score. De Spartanen grepen naar alle wapens om zich te verdedigen, maar E. Craeymeersch glipte door de mazen, kwam oog in oog met de FC - doelman en plaatste beheerst de bal in de verste hoek van het doel, 2 – 0 (34’), ook de ruststand. En een optie op de zege?

Tweede helft. KVK ging op het elan van de eerste helft door en verbaasde de leider in het klassement met direct en stevig offensief spel. M. Bah, op voorzet van E. Craeymeersch en alleen voor doel, aarzelde en miste een uitstekende doelkans. Pech voor de bezoekers toen KVK - doelman B. Londot met een prima reflex een verrassend schot uit zijn doel hield en een Sparta - aanvaller de rebound onbesuisd over het kader vlamde (53’). De winterse weersomstandigheden en de zware fysieke inspanningen eisten hun tol. KVK dacht aan het beveiligen van de voorsprong en besteedde meer aandacht aan de defensieve organisatie. J. Colpaert, in het middenveld, zocht en vond M. Bah die met een gelobde bal vanop 25 meter de bezoekende doelman probeerde te verrassen. Een derde KVK - doelpunt hing in de lucht. Na hoekschop van G. Loisel kopte M. Kirilov de bal die van de doellijn werd weggeveegd door een Sparta - verdediger. De FC - doelman ranselde wat later nog een vrijschop van G. Loisel uit zijn doel. Er werd niet meer gescoord en met de verdiende zege van 2 – 0 mag KVK best heel tevreden zijn.

“Door deze 3 punten thuis te houden, maken we de competitie terug spannend en komen we opnieuw een stap dichter bij het behalen van onze doelstelling namelijk, te eindigen in de top 3 van het klassement.”, redeneerde trainer F. Bouten heel nuchter. “Volgende week moet de prestatie van vandaag bevestigd worden”. KVK reist dan naar Wingene voor een confrontatie met KVC, voorlaatste in de stand met slechts 12 punten uit 19 wedstrijden. KVK staat stevig op de derde plaats met liefst 38 punten uit 19 wedstrijden en met een positief doelpuntensaldo van 27 eenheden. Weinig clubs in deze reeks presteren zo goed.  

KVK - ploegopstelling. B. Londot, J. Gantois, J. Vanderhaeghe, K. Martijn, J. Sap, M. El Hajji, M. Bah, W. Carlier, E. Craeymeersch, J. Colpaert, G. Loisel, R. Hoornaert, D. Vandewalle, R. Boudry, M. Coffyn. 
Volgende competitiematch: vrijdag 15 februari 2019 om 20.00 u., KVC Wingene – KVK Westhoek. Supporters op post.  

Volgende match 28/04/19 om 15:00
FC Gullegem
K. VK Westhoek