22/01/19

KVK Westhoek - Torhout 1992 KM

Vrijdag 18 januari 2019, KVK Westhoek – Torhout 1992 KM 3 – 1
KVK bedwingt ploeg in vorm.

De 18e wedstrijd werd afgewerkt in het Don Bosco Sportcentrum te Poperinge. De tegenstander, Torhout 1992 KM, is de ploeg in vorm en behaalde 21 op 30 voor de laatste 10 wedstrijden, een indrukwekkend resultaat. Op een moeilijk bespeelbaar veld ontwikkelde zich een match op het scherp van de snee, gekruid met veel duels en waarin ook beide doelmannen hun talenten konden tonen. KVK hield heel verdiend de drie punten in eigen huis.

Eerste helft. KVK startte gretig. De bezoekende doelman ranselde het harde schot van A. Nsangou uit zijn doel, maar de goed gevolgde R. Boudry kon de rebound niet verzilveren (5’). De KM - portier neutraliseerde ook een tweede poging van A. Nsangou. En nog wat later vloog zijn schot, op voorzet van J. Vanderhaeghe, naast het kader. Wat een doelkans! De bezoekers probeerden wel, maar verder dan de 16 meter - lijn kwamen ze niet. Na een flitsende persoonlijke actie miste E. Craeymeersch een uitstekende doelkans (20’). KVK - doelman G. Lemaire gooide zich in de strijd en greep een vrije trap klemvast in de eerste zone (26’). Na een vrije trap van J. Colpaert, bediende E. Craeymeersch de vrijstaande T. Deconinck die het leer keihard tegen de netten trapte, 1 – 0 (35’). KVK ging op hetzelfde elan door en voerde de druk op. Een bezoekende verdediger sloeg een voorzet van J. Sap met de arm weg in het 16 meter - gebied, net voor de neus van R. Boudry. A. Nsangou zette de terechte penalty beheerst om, 2 – 0 (40’). KVK - doelman, G. Lemaire toonde zich. Hij pakte een hard schot van een bezoekende aanvaller en sloeg de bal van onder de lat weg in hoekschop na een nonchalant uitverdedigen in de eigen defensie.  

Tweede helft. “Ons eigen voetbalspel moet in de tweede helft een stuk beter worden” zo sprak F. Bouten zijn spelers toe tijdens de rust. Toch scoorden de bezoekers bij hun eerste aanval. De KM - linkerflankverdediger haalde de eigen hoekschoplijn, bracht het leer voor doel en een bezoekende aanvaller kreeg alle vrijheid om de aansluitingstreffer aan te tekenen, 2 – 1 (50’). KVK bleef niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar haar derde treffer. R. Hoornaert vuurde recht in de handen van de KM - doelman en wat later trapte hij vanop een tiental meter de bal over het KM - kader. Ook E.  Craeymeersch faalde bij zijn doelpoging. Op een KM - hoekschop vloog een gekopte bal nipt naast het KVK - doel. En aan de overkant sloeg de KM - portier aan de tweede paal een krachtige kopbal weg van A. Nsangou op een knappe gecenterde bal van R. Boudry. Op een nieuwe hoekschop knalde R. Boudry in een draaibeweging het leer nipt over het KM - doel. Ondertussen hield de KM - doelman met een uitzonderlijke redding zijn netten schoon op een geweldige rebound van A. Nsangou. Een derde KVK - doelpunt hing in de lucht. Op een nieuwe hoekschop van R. Boudry, trapte de ingevallen D. Vandewalle de bal overhoeks binnen, 3 – 1 (70’). Eindelijk opluchting en wat ademruimte.

Wat de bezoekers ook deden voor een nieuwe aansluitingstreffer tijdens het slotkwartier, ze faalden. G. Lemaire sloeg wel nog een vrije trap van onder de doellat weg en telkens op tegenaanval, kwamen E. Craeymeersch en D. Vandewalle niet meer tot scoren.

“Een verdiende overwinning, zeker op basis van het aantal gecreëerde doelkansen. Vandaag moesten we tegen een stevige tegenstander en op een zwaar veld heel diepgaan om de zege te bewerkstelligen”, stelde trainer F. Bouten vast. Volgende week reist KVK naar Harelbeke om in het Forestiersstadion te duelleren met RC. Kan KVK de Ratjes in de val lokken en zorgen voor een 15 op 15? Intussen rukt jong KVK op naar de derde plaats in het klassement met 35 punten uit 18 wedstrijden, doch met een match meer gespeeld dan vierde in de stand, FC Gullegem met 33 punten. 11 zeges en een positief doelpuntensaldo van 25 stuks zijn prima cijfers, KVK.  

KVK - ploegopstelling: G. Lemaire, G. Vandeputte, T. Deconinck, M. Kirilov, J. Sap, J. Vanderhaeghe, R. Boudry, R. Hoornaert, E. Craeymeersch, J. Colpaert, A. Nsangou, M. Dejonghe, D. Vandewalle, J. Clynckemaillie, M. Coffyn. 
Volgende competitiematch: vrijdag 25 januari 2019 om 19.30 u., RC Harelbeke – KVK Westhoek. Supporters op post.

Volgende match 28/04/19 om 15:00
FC Gullegem
K. VK Westhoek