27/12/18

SCT Menen - KVK Westhoek

Vrijdag 21 december 2018, KSCT Menen – KVK Westhoek 1 – 6
Glansrijke derbyzege aan de grens.

Aan motivatie alvast geen gebrek voor de 17e wedstrijd van het seizoen, een vooruitgeschoven derby van 11 januari 2019. Op uitzondering van doelman M. Coffyn (reis) en J. Colpaert (blessure) beschikte KVK over een voltallige kern. Was de laatste pas niet steeds even zuiver en stond het kanon niet altijd op scherp, toch getuigde de jonge KVK - ploeg van een “gedreven aanpak naar voren toe”. In de 2e helft kwam de dominantie die 5 doelpunten opleverde, nog veel beter aan het licht. Uiteindelijk scoorde KVK een half dozijn goals, waarvan sluipschutter E. Craeymeersch er 3 voor zijn rekening nam.

Eerste helft. De wedstrijd startte met een matig tempo en zonder doelgevaar. De SCT - doelman pakte het afstandsschot van W. Carlier in 2 tijden (7’). De eerste doelkans voor de thuisploeg viel net voor het kwartier en meteen was het raak.  Door een onnodige dribbel verloor M. Kirilov op de linkerflank de bal die direct voor doel kwam en een goed gevolgde thuisaanvaller, moederziel alleen, gaf de KVK - doelman, B. Knockaert, het nakijken, 1 – 0 (14’). Aangeslagen, putte de eigen ploeg moed uit de vijandige treffer, maar pogingen van E. Craeymeersch en D. Vandewalle mislukten. Ook de kopballen van R. Hoornaert en D. Vandewalle misten de goede richting. Een KVK - doelpunt hing in de lucht. Op een snelle tegenaanval, trof een SCT - aanvaller de paal en 1 minuut later infiltreerde een Menense aanvaller tot dicht bij het KVK - doel, maar trapte het leer over het kader. Op slag van rusten centerde J. Gantois de bal voor het SCT - doel. E. Craeymeersch ving het leer op, zette de SCT - doelman met een prima baltoets op het verkeerde been en schoof de gelijkmaker binnen, 1 – 1 (44’).

Tweede helft. Het rustmoment gaf de eigen ploeg goede moed. Pas afgetrapt of het stond 1 – 2. Na hoekschop recupereerde R. Boudry een door de Menense doelman onhandig geworpen bal en vond met een gekruiste voorzet J. Sap, aan de tweede paal. Die vond de vrijstaande T. Deconinck die de bal gaaf in de verste hoek binnenkopte, 1 – 2 (47’).  Jong KVK nam de match nu volledig in handen en dwong de thuisploeg tot verdedigen. De SCT - doelman duwde een strakke trap van J. Gantois naar de korte hoek, in hoekschop. Net voor het uur gaf D. Vandewalle met een prima actie op de rechterflank zijn verdedigers het nakijken. Hij vond de inkomende R. Hoornaert die het leer in de verste hoek van het Menense doel binnenschoot, 1 – 3 (62’). Eén minuut later veroverde D. Vandewalle het leer en zette met een lage schuiver onder de vallende doelman, de 1 – 4 cijfers op het bord (63’). De wedstrijd was gespeeld voor de thuisploeg, maar niet voor de bezoekers. Eerst redde KVK - doelman, B. Knockaert met de voet nog een knap schot van de Menense spits. Een kwartier voor tijd stuurde M. Dejonghe na een persoonlijke actie, het leer in het zijnet. Vijf minuten later kopte E. Craeymeersch, na voorzet van M. Dejonghe, zijn tweede treffer tegen de netten, 1 – 5 (80’). E. Craeymeersch kreeg de smaak te pakken. Hij scoorde zijn hattrick kort voor het affluiten van de match. Met een lage droge knal vanuit de 16 meter trof hij raak, 1 – 6 (89’). Een ruime zege na een prima wedstrijd. “Dankzij het hoge tempo tijdens de tweede helft, kon KVK het verschil maken, kansen creëren en vooral, ze ook afwerken”, besloot een opgetogen trainer F. Bouten.

Jong KVK versterkt weer haar positie in het klassement en blijft op de 4e plaats, nu met 8 punten voorsprong op de eerste achtervolgers, Torhout 1992 KM en RC Harelbeke, beide met één match minder gespeeld. 32 punten uit 17 wedstrijden en een positief doelpuntensaldo van 23 eenheden zijn voldoende om heel tevreden de winterstop in te gaan. Een welverdiende rustperiode breekt aan. KVK Westhoek wenst het belofteteam en de technische begeleiding sfeervolle eindejaardagen en een gelukkig en vredig 2019.    

KVK - opstelling: B. Knockaert, J. Gantois, T. Deconinck, M. Kirilov, J. Clynckemaillie, J. Vanderhaeghe, W. Carlier, R. Boudry, E. Craeymeersch, R. Hoornaert, D. Vandewalle, G. Vandeputte, A. Ryckewaert, J. Sap, M. Dejonghe. 
Volgende competitiewedstrijd: vrijdag 18 januari 2019 om 20.00 u. KVK Westhoek – Torhout 1992 KM. De wedstrijd gaat door op het Don Bosco Sportpark aan de Ouderdomseweg te Poperinge. Supporters op post.