19/12/18

KVK Westhoek - KSV Oostkamp

Vrijdag 14 december 2018, KVK Westhoek – KSV Oostkamp 3 – 2
KVK, te kwistig met kansen.

De 16e wedstrijd van het seizoen was voor KVK Westhoek felbevochten en resulteerde uiteindelijk in een 3 – 2 zege. Ei zo na kreeg de eigen ploeg een lesje in efficiënt voetbal.

Eerste helft. KVK creëerde veldoverwicht in de aanvangsfase van de match en na een schot in het zijnet van D. Vandewalle, viel het openingsdoelpunt in de 12e minuut. Op hoekschop devieerde W. Carlier de bal in de richting van E. Craeymeersch die met een draaibeweging het leer in de korte hoek binnentrapte, 1 – 0. Het tempo daalde en de bezoekers kwamen in de wedstrijd, wat tot de gelijkmaker leidde. Een voorzet vanaf de linkerflank bereikte centraal een opkomende SV - aanvaller in de 16 - zone, die de bal laag voorbij KVK - doelman M. Coffyn schoot, 1 – 1 (15’). KVK ontwaakte en het schot van R. Hoornaert vloog nipt naast de verste paal.  Na 23’ spel kregen de bezoekers hun tweede doelkans en wat voor één. Een nieuwe voorzet vanaf de linkerflank kwam in het strafschopgebied terecht en een bezoekende aanvaller kogelde de bal op de doellat.  Toen de SV - doelman even te ver uit zijn doel stond, stuurde R. Boudry zijn gelobde bal naast het vijandige doel. D. Vandewalle dribbelde iedereen voorbij, maar zijn poging stuitte op de SV - defensie. Wat later, op voorzet van M. Dejonghe, trapte hij een open doelkans naast de paal. Wie zijn kansen niet afmaakt, krijgt het deksel op de neus.  J. Gantois beroerde met de hand een diepe bal in de 16 - zone en de referee floot voor strafschop die gemakkelijk werd omgezet, 1 – 2 (38’). Twee minuten later trapte G. Vandeputte een voorzet - schot rechtstreeks in het SV - doel, 2 – 2 (40’). Een beetje geluk mag er ook bij zijn, na een boeiende eerste helft.  

Tweede helft. De bezoekers kwamen frisser uit de kleedkamers en voetbalden de twee eerste doelkansen bijeen. Gelukkig stond doelman M. Coffyn bij de eerste kans goed opgesteld om de kopbal, na hoekschop, te neutraliseren. Voor de tweede, wat later, een laag schot - in - één - tijd, had hij een prima redding in huis.  KVK kwam vanaf dat moment beter in de match en scoorde ook. De SV - doelman redde een kopbal van R. Boudry op voorzet van E. Craeymeersch, maar de goed gevolgde M. Dejonghe trapte de rebound tegen de netten, 3 – 2 (54’). KVK forceerde de ene aanval na de andere. J. Sap en R. Hoornaert kenden geen succes met hun kopballen. D. Vandewalle alleen voor het SV - doel, op een prima doorsteekpas van W. Carlier, besloot naast de paal. Even later daagde hij op een doorsteek van R. Hoornaert, alleen op voor doel, maar de SV - doelman redde. E. Craeymeersch trapte de rebound naast het lege doel. “Om moedeloos van te worden” huiverde trainer F. Bouten. En de kansen bleven maar komen. Voor de bezoekers was het nu pompen of verzuipen.  De SV - doelman verijdelde een poging van D. Vandewalle, op voorzet van T. Deconinck. Het werd niet de avond van D. Vandewalle die nadien nog tweemaal dicht bij scoren kwam, maar telkens faalde. 

De 3 – 2 zege vonden de bezoekers eerder gevleid. Nochtans reageerde trainer F. Bouten met de volgende woorden: “Een prima overwinning voor jong KVK na een wedstrijd waarin we in de eerste helft te weinig kwaliteit brachten.  De 2e helft was stukken beter. Maar het efficiënt afwerken van de doelkansen blijft echter een werkpunt. Laat ons de positieve zaken onthouden dat we voortdurend kansen hebben afgedwongen en een vroege achterstand in een zege konden ombuigen”. Jong KVK is sterk bezig. Met 9 zeges uit 16 wedstrijden en 29 punten verstevigt KVK nogmaals haar 4e positie in het klassement en loopt nu 5 punten uit op eerste achtervolger Torhout 1992 KM.  

KVK - opstelling: M. Coffyn, G. Vandeputte, T. Deconinck, A. Ryckewaert, J. Gantois, W. Carlier, R. Boudry, R. Hoornaert, D. Vandewalle, E. Craeymeersch, M. Dejonghe, F. Jacques, J. Clynckemaillie, J. Sap, B. Knockaert.
Volgende competitiematch: vrijdag 21 december 2018 om 20.00 u., SCT Menen – KVK Westhoek. Supporters op post.