05/12/18

KVK Westhoek - Eendracht Wervik

Vrijdag 30 november 2018, KVK Westhoek – Eendracht Wervik 1 – 2
Pijnlijke thuisnederlaag, KVK

KVK bleef puntenloos na wedstrijden tegen de 2 koplopers (FC Mandel United, FC Gullegem) uit het klassement. Tijdens de 14e wedstrijd, een derby tegen KE Wervik wilde het eigen team absoluut punten sprokkelen, maar ook een goede prestatie leveren. De tegenstander speelde vandaag vanuit een strenge defensieve organisatie, waardoor KVK weinig ruimte kreeg, heel de wedstrijd door. E. Wervik stond 8e in de stand met 13 punten uit 13 wedstrijden.

Eerste helft. De bezoekers haalden succesvol het tempo uit de match en creëerden toch de eerste doelkans. Op hoekschop kopte een Eendracht - aanvaller, in de 2e zone, gevaarlijk naast het KVK - doel. Op voorzet van E. Craeymeersch besloot A. Nsangou over het Wervik - doel en ook zijn tweede poging mislukte. Op vrije trap krulde M. Desmet (Ex-KVK) het leer in de bovenhoek van het KVK - doel, 0 – 1 (28’). KVK dreef het tempo op. R. Boudry schakelde zijn directe opponent uit, maar kegelde het leer naast het Wervik - kader. Op vrije trap van R. Boudry, kopte W. Carlier het leer in de 16 meter zone tot bij E. Craeymeersch die zijn volley door de bezoekende doelman gestopt zag. Kort daarop weerde de Wervikse doelman een nieuwe poging van A. Nsangou af in hoekschop. Die kort genomen hoekschop trapte M. Kirilov, aan de 2e paal, op de Wervik - doelman en de goed gevolgde T. Deconinck schoof de rebound rustig binnen, 1 – 1 (44’).      

Tweede helft. Pas afgetrapt of een eerste doelkans van de voet van A. Nsangou, vloog over het Wervik - doel. Op het uur kregen de bezoekers een goede doelkans, toen een lage center in het pak bleef hangen en een plots schot door KVK - doelman, M. Coffyn, in twee tijden werd gepakt. De kopbal van E. Craeymeersch miste volledig de goede richting.  De scherpte in het KVK - spel verdween en een aantal spelers misten duidelijk frisheid, waardoor de bezoekers meer grip op het middenveld kregen.  Een bezoekende aanvaller trok het leer voor doel en de vrijstaande Wervikse spits duwde het leer in twee tijden voorbij de KVK - doelman, 1 – 2 (80’). Kort daarna zette A. Nsangou zich tussen 3 verdedigers door en trapte de bal verrassend hard op de dwarsligger. Hier werd KVK niet door het geluk gediend. Op hoekschop vloog de kopbal van D. Vandewalle nipt naast het Wervik - kader. Op het einde van de wedstrijd verijdelde M. Coffyn, met een prima voetreflex, de derde bezoekende treffer, na een snelle Eendracht - counter.

De commentaar van trainer F. Bouten na de match was lang en duidelijk: “Het is een zure nederlaag tegen een defensief ingestelde tegenstander. We ontwikkelden te weinig tempo om de tegenstander uit verband te spelen. En de uitstekende doelkansen, die konden we niet afmaken. Dan krijg je het deksel op de neus. We kijken nu al vooruit en proberen volgende week het tij te doen keren tegen de 7e in de stand, FC SE Winkel Sp”. KVK, in het gezelschap van RC Harelbeke, behoudt de vierde plaats in het klassement met 23 punten uit 14 wedstrijden.

KVK - opstelling: M. Coffyn, A. Ryckewaert, T. Deconinck, M. Kirilov, J. Gantois, J. Vanderhaeghe, R. Boudry, W. Carlier, A. Nsangou, R. Hoornaert, E. Craeymeersch, G. Vandeputte, M. Dejonghe, D. Vandewalle, J. Sap. 
Volgende competitiematch: vrijdag 7 december 2018, om 20.00 u., FC SE Winkel Sp. – KVK Westhoek. Supportes op post.