26/11/18

FC Mandel United - KVK Westhoek

Vrijdag 23 november 2018, FC Mandel United – KVK Westhoek 1 – 0
Sterke KVK - prestatie niet beloond.

Voor de 13e match van het seizoen trok jong KVK naar Ingelmunster. In de eerste helft eiste de thuisploeg het balbezit op, maar kon amper voor gevaar zorgen. In de 2e helft was KVK duidelijk de betere ploeg, maar vergat de dominantie om te buigen in doelpunten. “Het afwerken van de doelkansen blijft dan ook ons grootste werkpunt”, concludeerde trainer F. Bouten na de match. Het was een heel genietbare partij, waarbij de eigen ploeg het deksel op de neus kreeg in de slotminuut. “Een heel gevleide overwinning voor de gastheren”, zo besloot de ontgoochelde KVK - trainer.

Eerste helft. Vroeg in de match verkleinde KVK - portier, M. Coffyn, de doelruimte zodanig dat een infiltrerende FC - aanvaller twijfelend zijn schot naast het kader richtte (2’). De scheidsrechter zag geen handspel, toen een Mandel - verdediger in de 16 - zone duidelijk het leer met de hand weg sloeg op een center van E. Craeymeersch. De thuisploeg eiste voortdurend de bal op, maar verder dan het middenveld kwam zij niet. A. Nsangou besloot pal op de FC - doelman (12’). Ondertussen had de KVK - doelman 2 Mandelse doelpogingen vanuit de tweede linie geneutraliseerd. Doelman M. Coffyn lanceerde A. Nsangou die zich tussen 3 verdedigers sterk doorzette, maar zijn doelpoging over het vijandige doel zag vliegen (27’). En in de 41e minuut richtte A. Nsangou zijn schot naast het Mandelse kader.

Tweede helft. KVK verliet de kleedkamers met een andere veldbezetting. De eigen ploeg eiste voortdurend balbezit op en duwde de thuisploeg terug op de eigen helft. D. Vandewalle trapte een voorzet van E. Craeymeersch – na diens wervelende actie – ongelukkig naast de paal.  Een uitstekende doelkans ging verloren. M. Kirilov kwam enkele centimeters te kort om een voorzet van R. Boudry binnen te koppen. Een schot vanuit de vijandige linie vloog naast het KVK - kader. Aan de overkant stuurde R. Boudry, E. Craeymeersch mooi de diepte in. Die kapte zich vrij, maar de alerte FC - doelman toetste met de voet de bal terug het veld in. De fysieke inspanningen begonnen door te wegen, hoewel A. Nsangou nog een prachtige actie in huis had. Hij wrong zich doorheen 2 FC - verdedigers aan de rand van de 16 - zone en stuurde een verschroeiend schot over de verste kruishoek. Beide ploegen leken vrede te nemen met een gelijkspel, tot diep in de blessuretijd de thuisploeg een hoekschop opeiste. De overhaastig weggespeelde bal kwam in de voeten terecht van een thuisspeler die het leer overhoeks in het KVK - doel binnentrapte, 1 – 0 (90’). Wat een domper om de wedstrijd zo te moeten beëindigen en dat terwijl de scheidsrechter voor het einde van de match floot.

“Vandaag speelde jong KVK een prima wedstrijd, leverde een kwalitatieve, bijna perfecte prestatie. Bij momenten leek het eigen spel nog te braaf en stak er onvoldoende scherpte in. De leider in deze competitie is voor de 2e maal dit seizoen het vuur aan de schenen gelegd”, besloot trainer F. Bouten. KVK behoudt samen met RC Harelbeke de 4e plaats in het klassement.

KVK - opstelling: M. Coffyn, A. Ryckewaert, T. Deconinck, M. Kirilov, J. Sap, J. Gantois, R. Boudry, R. Hoornaert, A. Nsangou, E. Craeymeersch, J. Colpaert, G. Vandeputte, M. Dejonghe, D. Vandewalle.
Volgende competitiematch: vrijdag 30 november 2018 om 20.30 u., KVK Westhoek – Eendracht Wervik. Supporters op post.