19/11/18

KVK Westhoek - FC Gullegem

Vrijdag 16 november 2018, KVK Westhoek – FC Gullegem 1 – 3
KVK, onderuit in derby.

De 12e wedstrijd van het seizoen en eerste partij van de 2e ronde was de topper en derby tegen 2e geklasseerde FC Gullegem. KVK verloor de heenwedstrijd met 3 – 1 en ook in dit 2e onderling duel moest de eigen ploeg het onderspit delven. Meer ervaring bij de tegenpartij en het matige spelniveau van de eigen ploeg verklaren meteen de nederlaag. De scheidsrechter van dienst trof enkele beslissingen, in het nadeel van de eigen ploeg. Ook al werd KVK niet gediend door het geluk, toch maakten de bezoekers terecht aanspraak op de overwinning.

Eerste helft. De wedstrijd startte uitstekend voor de eigen ploeg, toen de bezoekende doelman met een uitstekende voetreflex de poging van J. Sap in hoekschop devieerde (1’).  Op deze hoekschop klom T. Deconinck boven de rest uit, maar zag zijn gerichte kopbal nipt over het doel vliegen. KVK creëerde veldoverwicht gedurende 10 minuten, maar kwam niet tot uitgesproken doelkansen. De bezoekers herstelden het evenwicht en J. Sap blokte hun eerste poging tackelend, prima af. Na een fout op de bezoekende spits net voor het 16 meter - gebied, greep KVK - doelman, M. Coffyn, de directe vrije trap met een duiksprong uit de korte hoek van zijn doel. Op hoekschop van J. Colpaert, klom E. Craeymeersch hoger dan zijn directe tegenstander en knikte met een gerichte kopbal raak, 1 – 0 (23’). De bezoekers reageerden met snel combinatiespel en dwongen een resem hoekschoppen af. De balvaste diepe FC - spits was een gesel voor de eigen verdediging, maar die begaf niet. Op hoekschop viel de gelijkmaker. Het leer vloog in de meute van spelers en werd door een FC - aanvaller hard en onhoudbaar binnengetrapt, 1 – 1 (39’).

Tweede helft. KVK stapte met een andere organisatie het veld op en zette de tegenstander een kwartier onder druk. Toen D. Vandewalle vanop rechts de grote rechthoek binnendrong, werd hij foutief afgestopt.  De scheidsrechter deed alsof zijn neus bloedde en liet doorspelen. Meteen lanceerden de bezoekers een snelle counter en tot overmaat van ramp schoot de diepe FC - spits, vanuit buitenspelpositie, zijn ploeg op voorsprong, 1 – 2 (56’). R. Hoornaert reageerde en trapte een goede kans naast het doel. Aan de overkant sloeg doelman M. Coffyn een doelkans van de bezoekers in hoekschop. En weer kopte een FC – aanvaller de getrapte hoekschop onhoudbaar binnen, 1 – 3 (60’). Een opdoffer, en hoe die te boven komen? De bezoekende doelman plukte een schot van J. Colpaert van onder de doellat. Andere KVK - pogingen werden door de bezoekende defensie afgeblokt. De bezoekers controleerden het spel en reageerden met snelle tegenaanvallen. Zo moest M. Coffyn al zijn kunnen etaleren om een 4e tegendoelpunt te vermijden. FC Gullegem had vandaag veel meer kwaliteit en maturiteit in het spel. En te veel KVK - spelers presteerden niet op het niveau van de voorbije weken.

“Ik hoop dat het team zich volgende week tegen de leiders herpakt” besloot trainer F. Bouten. Het zal inderdaad niet gemakkelijk zijn om punten te sprokkelen tegen FC Mandel United. Toch blijft KVK bovenaan de subtop, op de 4e plaats, met 23 punten en 7 zeges uit 12 wedstrijden.

KVK - opstelling: M. Coffyn, J. Gantois, T. Deconinck, J. Sap, J. Clynckemaillie, W. Carlier, R. Boudry, R. Hoornaert, E. Craeymeersch, J. Colpaert, M. Dejonghe, G. Vandeputte, A. Ryckewaert, D. Vandewalle, B. Knockaert.
Volgende competitiematch: vrijdag 23 november 2018 om 20.00 u., FC Mandel United – KVK Westhoek. Supporters op post.

Volgende match 28/04/19 om 15:00
FC Gullegem
K. VK Westhoek