08/11/18

KVK Westhoek - KVC Wingene

Vrijdag 2 november 2018, KVK Westhoek - KVC Wingene 3 – 1  
KVK op drie in de stand.

Voor de 10e wedstrijd van het seizoen was KVC Wingene, 4e laatste in het klassement, te gast in het Crackstadion. KVK, dominant en met heel wat meer kwaliteit in huis, bouwde reeds aan de rust een 2 – 0 voorsprong op. Met 14 doelpogingen, waarvan 2 op de doellat, tegenover één schuchtere aanvalsbeweging van de bezoekers, had de eigen ploeg toen al de toon gezet. De dominantie was in de 2e helft iets minder en de bezoekers scoorden tegen. Toch creëerde KVK nog een zevental behoorlijke doelkansen. Eén schot vloog tegen de paal. KVC - doelman was de beste bezoekende speler: hij behoedde zijn elftal van een veel hogere score.

Eerste helft. De KVC - doelman redde op de lijn een gericht schot van J. Colpaert op een lage voorzet van A. Verkindere. R. Hoornaert kwam een voetje te kort om het leer in het KVC - doel te doen afwijken, na een goede voorzet van M. Bah. Na een snelle actie doorheen het centrum met T. Deconinck, J. Colpaert, A. Verkindere en M. Bah in de hoofdrol, kwam het leer bij G. Loisel terecht die zijn verrassend schot op de dwarsligger zag spatten (10’). Op een schot vanop afstand van J. Colpaert bracht het doelhout weer redding voor de bezoekers. De KVC - doelman sloeg op sublieme wijze een schot op doel van A. Verkindere in hoekschop (17’). R. Hoornaert kopte een prima kans naast het KVC - kader. A. Verkindere, goed in de 16 meter zone geïnfiltreerd, werd foutief afgestopt. Hijzelf zette de elfmeter feilloos om, 1 – 0 (20’). Nog steeds kon de tegenstander geen doelgevaar creëren, terwijl KVK de druk aanhield. Het schot van Robin Hoornaert vloog over het KVC - kader. Na een snelle één - twee beweging tussen J. Clynckemaillie en R. Hoornaert, kwam het leer bij M. Bah terecht die het leer naast de KVC - doelman binnen trapte, 2 – 0 (28’). In de 40e minuut kwamen de bezoekers voor het eerst in de buurt van het KVK - doel, maar de bal werd in hoekschop weggewerkt.  Op die hoekschop schakelde J. Colpaert snel om en stuurde het leer tot bij M. Bah die van dichtbij nipt naast het kader besloot.

Tweede helft. Het tempo zakte en de bezoekers dreigden veel te zwak. De mooie doorsteekpas van J. Colpaert richting M. Bah doorheen het centrum werd door laatstgenoemde binnengetrapt, 3 – 0 (53). De bezoekers profiteerden van balverlies op het eigen middenveld.  Een KVC - aanvaller glipte tussen 2 KVK - verdedigers door en schoof het leer naast M. Coffyn binnen, 3 – 1 (60’). Tijdens het laatste halfuur deed de bezoekende doelman nog pogingen teniet van T. Deconinck, M. Dejonghe en J. Sap. E. Craeymeersch miste van heel nabij het 4e KVK - doelpunt. Maar de buit was toen al lang binnen.

Eindstand 3 – 1 na een prima wedstrijd, waarin KVK duidelijk het kwaliteitsverschil demonstreerde. “Het grootste werkpunt blijft echter dat de jonge ploeg haar doelkansen efficiënter moet afwerken” concludeerde trainer F. Bouten. Met 6 zeges en 20 punten uit 10 wedstrijden schuift Jong KVK op naar de 3e plaats in het klassement. KVK wordt enkel voorafgegaan door FC Gullegem (25 punten) en FC Mandel United (23 punten). Volgende wedstrijd gaat door in Zwevezele. SK Voorwaarts staat als laatste in het klassement met 1 zege, 3 punten en een doelpuntensaldo van - 40. “Het zou zonde zijn om ons te laten verrassen en daar punten te laten liggen”, predikte trainer F. Bouten.

KVK  opstelling: M. Coffyn, J. Gantois, T. Deconinck, J. Sap, J. Clynckemaillie, W. Carlier, A. Verkindere, G. Loisel, R. Hoornaert, J. Colpaert, M. Bah, E. Craeymeersch, M. Dejonghe, R. Boudry, G. Vandeputte.  
Volgende competitiewedstrijd: vrijdag 9 november 2018 om 20.00 u., SK Voorwaarts Zwevezele – KVK Westhoek. Supporters op post.