30/10/18

FC Sparta Petegem - KVK Westhoek

Vrijdag 26 oktober 2018, FC Sparta Petegem – KVK Westhoek 2 – 4
Jong KVK verslaat Spartanen te Petegem
.

Voor de 9e wedstrijd van het seizoen reisde KVK naar Petegem. FC Sparta Petegem staat op twee in het klassement en kan waardevol cijfermateriaal voorleggen. De Spartanen verzamelden 19 punten uit 8 wedstrijden, wonnen zesmaal, scoorden 29 doelpunten en incasseerden slechts 10 goals. Een serieuze test voor onze ploeg, die gevoelig versterkt was met een vijftal A - kern spelers. Ook bij de thuisploeg mochten enkele A - ploeg spelers aantreden. Het werd een aangename voetbalwedstrijd, gekruid met heel wat doelkansen, spanning en ontlading. Jong KVK ging diep in de krachten, maar won verdiend en rukt onverwacht op naar de vierde plaats in het klassement.

Eerste helft. KVK trok het laken naar zich toe vanaf het begin. G. Loisel joeg de bal van ver over het Sparta - doel (2’). Bij de volgende aanval was het wel prijs.  Op rechts infiltreerde J. Clynckemaillie en bracht de bal laag voor doel. M. Bah reageerde het snelst en duwde het leer voorbij de FC - doelman in de korte hoek binnen, 0 – 1 (4’). Een knap doelpunt in afwerking als in voorbereiding. De thuisploeg ontwaakte en reageerde vanop afstand. Een goede doelkans vloog voorlangs (20’) en net voor het halfuur trapte een Sparta - aanvaller de bal vanaf het elfmeterpunt in één tijd over het KVK - doel.  Tijdens het laatste kwartier nam KVK opnieuw het initiatief. Eerst trapte J. Sap, na hoekschop, de bal naast het doel. Daarna verdiende de actie van G. Loisel in de 16 meter zone veel beter, toen hij zich voorbij 2 FC - verdedigers dribbelde en vernietigend uithaalde. De bal vloog via de binnenkant van de paal in de handen van de Sparta - doelman. Een uitstekende doelkans ging verloren. KVK verdubbelde haar voorsprong na een mooie collectieve aanval doorheen het centrum van de Sparta - defensie. E. Craeymeersch recupereerde de bal en vlamde het leer direct in de verste hoek binnen, 0 – 2 (39’). Wat een prachtig doelpunt na een uitstekende voorbereiding via W. Carlier, J. Colpaert en A. Verkindere die in één tijd de gastheren op een hoopje hadden gespeeld.

Tweede helft. Pas afgetrapt of KVK versierde een 100 % doelkans. A. Verkindere kwam oog in oog met de Sparta - doelman die zijn gelobde bal voorzag en teniet deed. De thuisploeg kreeg opeens moed en vleugels, want de daarop volgende 10 minuten kwam KVK er niet meer aan te pas.  G. Lemaire reageerde alert op een hard schot vanaf de tweede lijn.  Kort daarop bemachtigde een vrijstaande Sparta - aanvaller het leer en besloot rakelings naast het KVK - doel. De snelle M. Bah op rechts bediende centraal E. Craeymeersch die de bal in één tijd over doel trapte. De aansluitingstreffer van de thuisploeg viel in de 54e minuut. Een voorzet vanaf de linkerflank kwam bij een mee opgerukte Sparta - middenvelder terecht die, alleen voor doel, de bal in de verste hoek binnentrapte, 1 – 2. Twee minuten later stond het al 2 – 2. Een actie op de linkerkant bracht het leer voor doel, richting 2e zone waar een Sparta - aanvaller de bal in de korte hoek binnenkopte (56’). Een te vermijden doelpunt en wat een slappe ingreep van de eigen defensie! Op het uur kwam KVK goed weg toen een trap vanuit de 2e lijn op de doellat viel. KVK herstelde het evenwicht. M. Bah kopte, na een goed voorbereide actie van J. Colpaert, de bal rakelings naast het Sparta - doel. Na een snelle omschakeling stuurde J. Colpaert het leer tot bij de vrijstaande R. Hoornaert die met een uitstekend gerichte trap vanaf de rand van de 16 meter zone de bal tegen de FC - touwen joeg, 2 – 3 (73’). De Sparta – doelman duwde met de vingertoppen een poging van R. Hoornaert over zijn doel, na een uitstekende KVK - aanval. M. Bah oog in oog met de Sparta - doelman, aarzelde te lang en liet zich de bal uit de voeten ontfutselen (83’). Een vrije trap van een Sparta - aanvaller vloog nipt over het KVK - doel. De zekerheid over de KVK - zege kwam er 2 minuten voor affluiten. M. Bah bediende met een gemeten pas de goed infiltrerende R. Hoornaert die het leer over de Sparta - doelman schuin in doel mikte, 2 – 4 (88’). Een ware ontlading volgde in de KVK - groep.   

“Jong - KVK dankt deze ruime overwinning aan haar collectieve inzet, fysieke paraatheid en mentale weerbaarheid”, zo besloot een gelukkige trainer F. Bouten na de wedstrijd. KVK ging diep in de krachten, maar de ontlading was des te groter. En de Spartanen, in eigen huis geklopt, verlieten met hangende kopjes het veld. Hopelijk kunnen andere sterkhouders, zoals M. Kirilov en J. Vanderhaeghe vlug gerecupereerd worden. KVK met 17 punten uit 9 wedstrijden, waaronder 5 zeges, rukt op naar de vierde plaats in het klassement.

KVK - opstelling: G. Lemaire, J. Clynckemaillie, T. Deconinck, M. Kirilov, J. Sap, J. Vanderhaeghe, A. Verkindere, G. Loisel, E. Craeymeersch, J. Colpaert, M. Bah, W. Carlier, R. Hoornaert, D. Vandewalle, M. Coffyn.
Volgende competitiematch: vrijdag 2 november 2018 om 20.00 u., KVK Westhoek – KVC Wingene. Supporters op post.

Volgende match 24/03/19 om 15:00
K. VK Westhoek
K. SK Ronse
Vorige Matchen
K. FC Eppegem - K. VK Westhoek
0 - 2