24/10/18

KVK Westhoek - RC Harelbeke

Vrijdag 19 oktober 2018, KVK Westhoek – RC Harelbeke 1 – 1
Jong KVK bedwing Ratjes

Voor de 8e wedstrijd van het seizoen trok KVK naar het Don Bosco Sportstadion te Poperinge. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, speelden een open wedstrijd, maar tot veel uitgespeelde doelkansen kwam het niet. Het gelijkspel was een juiste uitslag en de weergave van het geleverde spel. 

Eerste helft. De wedstrijd startte aan een ontzettend hoog tempo.  T. Deconinck vond met een lange bal het hoofd van J. Sap die doorkopte tot bij vrijstaande M. Dejonghe, maar de RCH - doelman pakte zijn zwak schot (6’). J. Colpaert nam zijn vrije trap vanop de rechterkant richting tweede zone, waar M. Kirilov het luchtduel won, maar de bal belandde op het dak van het doel. De bezoekers konden het evenwicht herstellen en voetbalden vanaf dit moment goed mee.  Na 20’ spelen kregen ze een eerste doelkans, maar de kopbal na vrije trap ging ver naast het KVK - doel. Na een halfuur ontstond er na hoekschop geharrewar voor het eigen doel. Gelukkig was geen bezoekende speler alert genoeg om doelman Maxim Coffyn te verrassen.  Beide ploegen gingen rusten met een 0 - 0 tussenstand na een mooie eerste helft, maar meer was het ook niet.

Tweede helft. Het eerste doelgevaar kwam via een stilliggende fase. J. Colpaert bereikte J. Vanderhaeghe die het leer naast het RCH - kader kopte. Kort daarna duwde M. Coffyn het Harelbeekse afstandsschot in hoekschop. Paars - wit kende nu een goede periode met veldoverwicht. Op hoekschop van J. Colpaert, kopte J. Sap nipt over het RCH - doel. Ook de bezoekers kregen een prima doelkans, maar het schot vanuit de 16 meter op een afvallende bal, vloog hoog over doel. T. Deconinck devieerde ongelukkig de bal in de voeten van een RCH - aanvaller die alleen voor M. Coffyn kwam en de bal laag overhoeks binnen trapte, 0 – 1 (70’). KVK herpakte zich vlug. Een snelle omschakeling via R. Hoornaert en J. Colpaert bracht het leer bij D. Vandewalle die meteen op doel trapte. D. Vandewalle ving de rebound op, bediende de vrijstaande J. Colpaert die de bal tussen 3 verdedigers door, hoog in doel trapte, 1 – 1 (79’). Kort daarop zag D. Vandewalle zijn poging gestuit door de RCH - doelman, die goed zijn doelhoek had verkleind. Wat een doelkans op de 2 – 1! KVK Westhoek kwam fysisch heel sterk naar voor tijdens de laatste minuten van de match. T. Ketels dreef met de bal aan de voet goed naar binnen maar zijn voorzet was te onzorgvuldig om gevaar te creëren. Scoren was er niet meer bij. Beide ploegen speelden een prima wedstrijd. “RCH was tot op heden de beter voetballende ploeg” onderstreepte trainer F. Bouten. “Wanneer jong KVK het spel collectief speelt en goed bij de zaak blijft, kan zij iedere tegenstander aan” beklemtoonde hij. KVK staat nu op een behoorlijke vijfde plaats met 14 punten uit 8 wedstrijden. Volgende week wacht ons alvast een nieuwe uitdaging tegen 2e geklasseerde FC Sparta Petegem.

KVK - opstelling. M. Coffyn, J. Clinckemailie, T. Deconinck, M. Kirilov, J. Sap, J. Vanderhaeghe, A. Verkindere, W. Carlier, T. Ketels, J. Colpaert, M. Dejonghe, J. Gantois, R. Hoornaert, D. Vandewalle, R. Boudry.
Volgende competitiematch: vrijdag 26 oktober 20018 om 20.00 u., FC Sparta Petegem – KVK Westhoek. Supporters op post.  

Volgende match 24/03/19 om 15:00
K. VK Westhoek
K. SK Ronse
Vorige Matchen
K. FC Eppegem - K. VK Westhoek
0 - 2