13/04/18

KVK Westhoek - FC Gullegem 2 - 1

Vrijdag 6 april 2018, KVK Westhoek – FC Gullegem 2 – 1
KVK zet zegereeks verder.

Voor de 25e wedstrijd van het seizoen lag de spelkwaliteit niet bijster hoog, maar KVK maakte veel goed met haar inzet, collectiviteit en motivatie.

Eerste helft. Tijdens de 20 eerste minuten namen beide teams een afwachtende houding aan. Het tempo lag laag, er staken heel wat onzuiverheden in het spel en beide ploegen konden elkaar niet in verlegenheid brengen. Na 24’ kwam de eerste doelkans: een gelobde bal van T. Ketels viel op de dwarslat.  Het was het sein om de wedstrijd open te breken.  KVK creëerde veldoverwicht en doelkansen. De bezoekende doelman ranselde met veel moeite een  vrije trap van M. Desmet uit zijn doel, vervolgens redde hij met een knappe voetreflex de uitstekende doelkans van J. Van Asch.  Ook FC Gullegem liet van zich horen, maar beide doelpogingen vlogen naast het doelkader. 0 – 0 aan de rust na een matige eerste helft.

Tweede helft. Pas afgetrapt of de 1 – 0 stond op het bord.  J. Van Asch stuurde de bal diep in de richting van de zich vrijlopende J. Colpaert die zijn opponent dribbelend uitschakelde en de bezoekende doelman verraste met een schot in de korte hoek van het Gullegemse doel, 1 – 0 (46’). De bezoekers namen het initiatief over. Een Gullegemse aanvaller vond een opening in de eigen verdediging en stormde op het KVK - doel af. M. Coffyn, in goede vorm, redde de meubelen voor zijn team met een knappe tussenkomst (53’). De bezoekers voelden dat er op dat moment meer inzat en duwden door. KVK had het enige tijd erg lastig. Op het uur devieerde R. Da Silva een lage voorzet in eigen doel, 1 – 1 en de stand was in evenwicht. KVK bleef niet bij de pakken zitten en wilde haar zegereeks verder zetten. J. Vanderhaeghe zette zich snel door, infiltreerde in de 16 meter zone en werd daar foutief afgestopt. De scheidsrechter van dienst aarzelde niet en floot voor strafschop. Doelman M. Coffyn eiste het leer op en knalde de elfmetertrap genadeloos binnen, 2 – 1 (77’). De bezoekers forceerden nog een slotoffensief, maar kwamen niet tot doelkansen. Integendeel, KVK wilde een derde treffer als kroon op het werk. De FCG - doelman weerde een schot van J. Colpaert en een Gullegemse verdediger ontzette de rebound voor de neus van de inlopende T. Ketels. Ook R. Da Silva kreeg voor KVK nog een goede kans, maar die werd aan de 5 meterlijn afgeblokt.

KVK verstevigt haar positie in de linker kolom van het klassement. De jongens van trainer F. Bouten staan nu op de 8e plaats met 41 punten uit 25 wedstrijden, op amper 2 punten van 3e geklasseerde OLSA Brakel met 43 punten uit 26 matchen. Eerste achtervolger is RC Harelbeke op 4 punten van KVK. Ciao.  

KVK - opstelling: M. Coffyn, J. Clynckemaillie, R. Da Silva, J. Vanderhaeghe, J. Sap, J. Van Asch, T. Ketels, R. Boudry, L. Desmet, M. Desmet,  J. Colpaert, M. Dejonghe, A. Ryckewaert, F. Jacques, R. Vanden Abeele.
Volgende competitiematch: vrijdag 13 april 2018 om 20.00 u., FC Sparta Petegem – KVK Westhoek. Supporters op post.