03/04/18

KSK Ronse - KVK Westhoek 2 - 3

Vrijdag 30 maart 2018, KSK Ronse – KVK Westhoek 2 – 3
Rode lantaarn onderuit.

In wedstrijd 24, een inhaalpartij tegen het laatst geklasseerde KSK Ronse, speelde KVK haar vijfde opeenvolgende match zonder nederlaag. De wedstrijd werd met de nodige focus aangevat en iedereen was gebrand om 3 punten binnen te halen.    Zonder de geblesseerden en/of geschorsten, J. Clynckemaillie, V. Landuyt, L. Debosschere en J. Van Asch kregen een aantal jongeren hun kans. Op een drassig veld en tegen een ervaren tegenstander domineerde KVK tijdens de eerste helft. In de 2e helft voegde de eigen ploeg daar nog de betere doelkansen aan toe. Via een afgeweken bal en een cadeau van de scheidsrechter bleef de wedstrijd spannend tot het einde. 

Eerste helft. KVK zette meteen druk op de thuisdefensie. Al na 5’ en op aangeven van L. Desmet ging M. El Hajji alleen op het vijandige doel af, maar besloot op de SK - doelman. De KVK - druk viel terug, SK kwam beter in de match maar creëerde nauwelijks doelkansen. De thuisploeg kwam éénmaal gevaarlijk opzetten met een schot op doel (25’) en dat was het voor heel hun eerste helft. KVK miste een tweede open doelkans toen, op dieptepas van M. El Hajji, T. Ketels werd weggestuurd. Een dribbelnummer teveel in de 16 - zone werd hem fataal en weg was de uitgesproken doelkans (35’). M. Desmet glipte aan de rand van de 16 zone tussen 2 Ronse – verdedigers door, maar werd foutief afgestopt. M. El Hajji nam zijn verantwoordelijkheid en krulde de vrije trap knap binnen (36’), 0 – 1, ook de ruststand.

Tweede helft. KVK kwam scherper uit de kleedkamers. M. El Hajji stuurde met een gemeten pas T. Ketels de diepte in, die eens voor doel, zijn gelobde bal naast het kader zag vliegen. Wat een kans. T. Ketels, door R. Da Silva uitstekend gelanceerd, omspeelde de SK - doelman en trapte de 0 – 2 op het bord (49’). Een goede start van de 2e helft, maar de match was niet gespeeld. Een onnodig dribbelnummertje van R. Da Silva leidde tot balverlies en de rechtervleugelspits knalde de aansluitingstreffer in de korte hoek binnen, 1 – 2 (59’). De thuisploeg geloofde terug in de eigen kansen en kwam gevaarlijk opzetten wat leidde tot 2 hoekschoppen. Met een snelle omschakeling stuurde M. Desmet een gemeten pas binnendoor richting de spurtende T. Ketels. De KVK - aanvaller aarzelde niet en liet met zijn tweede goal, de SK - doelman kansloos achter, 1 – 3 (67’). Grote verwarring rond een handspel duidelijk door een thuisspeler begaan, maar de scheidsrechter kende verkeerdelijk de thuisploeg de vrijschop toe. De vrije trap werd keurig omgezet (77’) en met een 2 – 3 stand bleef de spanning in de match. De thuisploeg zette nu alle zeilen bij, maar geraakte met alle moeite in het KVK - strafschopgebied. L. Desmet kreeg zelfs de kans om een vierde doelpunt te scoren, maar zijn schot vloog nipt naast de paal. Dank zij een sterke collectieve prestatie met kwalitatief voetbal en veel doelkansen, verdiende KVK de zege. KVK, met 38 punten uit 24 matchen, rukt op naar de 7e plaats in het klassement.

KVK - opstelling: M. Coffyn, K. Hoornaert, R. Da Silva, J. Vanderhaeghe, R. Vanden Abeele, M. Desmet, T. Ketels, R. Boudry, L. Desmet, M. El Hajji, J. Colpaert, J. Sap, A. Ryckewaert, F. Jacques, B. Knockaert.
Volgende competitiematch: vrijdag 6 april 2018 om 20.00 u., KVK Westhoek – FC Gullegem. Supporters op post.