28/03/18

KVK Westhoek - KSV Temse 2 - 1

Vrijdag 23 maart 2018, KVK Westhoek – KSV Temse 2 – 1
Verdiende zege, KVK.

KVK won vandaag in de 23e wedstrijd van het seizoen heel verdiend van KSV Temse, dankzij een verdienstelijke tweede helft.

Eerste helft. De wedstrijd startte aardig en jong - KVK zat meteen goed in de match. Na 6’ spelen kon V. Landuyt zich tussen 3 man doorzetten, kwam in de 16 - zone, maar de bezoekende doelman duwde zijn schot in hoekschop. De bezoekers kwamen wat later beter in de wedstrijd, maar dwongen geen uitgespeelde doelkansen af. KVK bezondigde zich te veel aan slordigheden om voor voldoende gevaar te zorgen. Even een opflakkering op rechts toen L. Debosschere zich op rechts doorzette, maar zijn voorzet, bedoeld voor M. El Hajji, kwam in de handen van de SV - doelman terecht. Op slag van rusten kregen de bezoekers een uitstekende mogelijkheid om de score te openen toen de bezoekende spits alleen voor KVK - doelman T. Derein kwam, maar die doorzag de actie  en redde uitstekend. Ruststand 0 – 0 na een ondermaatse eerste helft van KVK.

Tweede helft. Met een ander spelsysteem en de nadruk op een betere uitvoering van de “basiskwaliteit”, kwam KVK tot een beter rendement. KVK dwong veldoverwicht af en duwde de tegenstander terug. V. Da Silva, ongedekt aan de tweede paal, kopte pal op de bezoekende doelman (52’). Wat een uitstekende kans op de openingstreffer. M. Desmet stuurde J. Colpaert diep tot in de 16 - zone. Toen die voor zijn belager kwam en wilde besluiten, haalde een bezoekende verdediger hem onderuit (55’). Een terechte strafschop. M. El Hajji eiste de bal op en trapte feilloos de 1 – 0 op het bord. Dit doelpunt werkte bevrijdend want vanaf nu waren de spelers veel kwalitatiever met de bal en creatiever in hun looplijnen. Twee minuten later zette M. Desmet met een schitterende pas over de verdediging, V. Landuyt schuin voor doel. V. Landuyt aarzelde niet en trapte de bal in de verste hoek binnen, 2 – 0 (57’). Temse reageerde en wisselde van systeem door nu ook meer aanvallend te spelen.  Maar precies dat bood kansen voor de eigen ploeg. V. Landuyt, sneller dan de laatste SV - verdediger, stormde alleen op het vijandige doel af, maar besloot voorlangs. Wat later faalde L. Debosschere, bij een identieke fase, in de afwerking. In minuut 70 startten de bezoekers een counter op. Een SV - middenvelder kreeg aan de 16 meter zone te veel ruimte en mocht aanleggen. De bal week even af op de voet van V. Da Silva en verdween over doelman Thomas via de paal in doel, 2 – 1. De bezoekers herwonnen hun kracht. KVK moest alle zeilen bijzetten. Een bezoekende aanvaller kreeg op links voldoende ruimte om aan te leggen vanuit een scherpe hoek, maar de eigen doelman redde uitstekend. T. Ketels, net ingevallen, kreeg de kans op de 3 – 1, maar aarzelde en de kans ging verloren. Het spel verliep tijdens het laatste kwartier goed verdeeld, maar tot open kansen kwam het niet meer.

KVK won de match op basis van een prima 2e helft.  Met deze zege komt KVK opnieuw in de linker kolom terecht met 35 punten uit 23 wedstrijden.
KVK - opstelling: T. Derein, J. Clynckemaillie, V. Da Silva, P. Vangheluwe, R. Vanden Abeele, J. Vanderhaeghe, M. Desmet, M. El Hajji, L. Debosschere, J. Colpaert, V. Landuyt, T. Ketels, R. Boudry, K. Hoornaert, M. Coffyn. 
Volgende competitiematch: vrijdag 30 maart 2018 om 20.30 u. KSK Ronse – KVK Westhoek (Inhaalmatch). Supporters op post.