13/03/18

KVK Westhoek - SK St.-Niklaas 1 - 1

Vrijdag 9 maart 2018, KVK Westhoek – SK St.-Niklaas 1 – 1
Gelijkmaker op de valreep.

Voor de 21e wedstrijd van het seizoen was SK Sint-Niklaas te gast in het Crackstadion. SK St.-Niklaas wordt tot de beter voetballende ploegen gerekend in de reeks. Dankzij een betere tweede helft, dwong KVK toch de verdiende gelijkmaker af, diep in de blessuretijd.

Eerste helft. De wedstrijd kende in het openingskwartier een evenwichtig verloop. Het waren beide doelmannen die met alerte tussenkomsten hun netten schoon hielden. De bezoekers kwamen met beter voetbal ook dominanter in de match, terwijl de slordigheden in het eigen kamp zich opstapelden. De bezoekende druk steeg en KVK - doelman, M. Coffyn, moest tot driemaal toe, al zijn kunnen tonen om zijn ploeg van een achterstand te behoeden. Toen V. Da Silva zijn gezicht wilde afschermen en daardoor in de 16 zone het leer tegen de arm kreeg, floot de scheidsrechter voor penalty, die werd omgezet, 0 – 1 (26’). Een geluk dat het vizier van de Waaslanders niet op scherp stond ingesteld: ze verkwanselden een paar goede doelkansen. V. Landuyt, diep in de 16 zone doorgedrongen werd duidelijk foutief afgestopt, doch de referee liet begaan en verder spelen.       

Tweede helft. Al kwam KVK met een betere ingesteldheid uit de kleedkamer, toch waren het weer de bezoekers die de eerste doelkans bijeen voetbalden. KVK - doelman, M. Coffyn was alert. Nadien nam KVK resoluut het roer over. Een center richting tweede paal, werd net niet afgewerkt. Een goede actie van V. Landuyt op links tot aan de achterlijn kende geen vervolg ondanks zijn goede voorzet. Neen, V. Landuyt was niet van de bal af te zetten. Hij speelde een prima tweede helft en werd voor de tweede maal onderuit gehaald in de 16 zone. Andermaal floot de ref geen penalty. Toen V. Landuyt voor de derde keer tegen het gras ging, floot de ref voor een “schwalbe” van de onrustige KVK - spits. KVK zette nu alles op alles in de laatste 15 minuten. Het was pompen of verzuipen. En vooral opletten geblazen voor de scherpe counters van de opponent. Maar verder dan de middenlijn geraakten de uitgeputte bezoekers niet meer. Diep in blessuretijd gebeurde het dan toch voor KVK. T. Ketels lag op de loer. Aangespeeld in de 16 meter, dribbelde hij de uitgekomen doelman en trapte heel verrassend met links het leer via de verste paal in het doel, 1 – 1 (93’).  

Trainer F. Bouten hield een dubbel gevoel over aan de match. “Enerzijds was er de euforie omdat er in de slotseconde een punt werd behaald, anderzijds was er de ontgoocheling dat KVK pas echt goed begon te voetballen in de tweede helft en daardoor mogelijkheden had verkeken”. Volgende week trekken de KVK - beloftes naar Sint - Eloois Winkel. De 2 – 5 nederlaag uit de heenwedstrijd ligt de jongens nog zwaar op de maag. Het zou mooi zijn, mochten ze volgende week voor eerherstel kunnen zorgen.

KVK - opstelling: M. Coffyn, K. Hoornaert, V. Da Silva, P. Vangheluwe, J. Clynckemaillie, J. Van Asch, R. Boudry, M. El Hajji, J. Ihou, M. Desmet, V. Landuyt, T. Ketels, R. Vanden Abeele, J. Colpaert, L. Debosschere.
Volgende competitiematch: vrijdag 16 maart 2018 om 20.00 u. SE Winkel Sp. – KVK Westhoek. Supporters op post.