26/02/18

KVK Westhoek - OLSA Brakel 3 - 2

Vrijdag 23 februari 2018, KVK Westhoek – OLSA Brakel 3 – 2
Hartverwarmende zege op koude winteravond.   

Jong KVK Westhoek ontving vandaag in het Crackstadion vijfde in het klassement, OLSA Brakel voor de 20e wedstrijd van het seizoen. De groep beloftes zit in een goede vorm en behaalde voor de recente drie wedstrijden 9 op 9. Vandaag speelde KVK een uitstekende eerste helft waarin de basis werd gelegd  voor de overwinning. OLSA haalde een 2 – 0 achterstand op, maar KVK sloeg met een derde treffer terug en schakelde de bezoekers definitief uit. V. Landuyt scoorde 3 doelpunten in nauwelijks één uur tijd, een prestatie van formaat.  

Eerste helft. KVK nam de eerste 20 minuten volledig voor haar rekening met vlot offensief voetbal. V. Landuyt was bij elke gevaarlijke aanvalsactie betrokken, maar de bezoekende doelman toonde zich telkens de betere. Hij hield zijn doel schoon, ook toen K. Hoornaert hem met een direct onverwacht schot op de korrel nam. Het openingsdoelpunt kon niet uitblijven. V. Landuyt onderschepte een verkeerde inspeelpas van de centrale verdediger, kwam oog in oog met de bezoekende doelman en plaatste de bal netjes in doel, 1 – 0 (12’). Het tempo daalde en OLSA kwam beter in de match. Zo vloog een gelobde bal van de bezoekende spits ver naast het doel, nochtans een unieke kans op de gelijkmaker. KVK verdubbelde haar voorsprong na een mooie collectieve actie, iets na het halfuur. T. Ketels goed diep gestuurd door J. Ihou, zette zijn tegenstrever in de wind en bracht het leer tot in de 16 zone. Daar ontving V. Landuyt de bal, wrong zich doorheen 3 verdedigers en trapte het leer overhoeks binnen, 2 – 0 (34’). 4’ later profiteerden de bezoekers van te gemakkelijk balverlies in de KVK - rangen. 2 passen verder stond de bezoekende spits voor de KVK - doelman, T. Derein, en trapte de aansluitingstreffer tegen het net, 2 – 1 (38’).

Tweede helft. De bezoekers kwamen goed uit de kleedkamer en voerden meteen forse druk uit met een aantal hoekschoppen als gevolg. Op één van die corners bleef de KVK - defensie in gebreke en liet de bezoekende spits met een volley het leer in doel trappen, 2 – 2 (51’). Erop en erover dachten de bezoekers, was het maar zo gemakkelijk. Bij de eerste goede KVK - tegenaanval was het prijs. J. Vanderhaeghe duwde na zijn infiltratie door tot aan de achterlijn, won zijn duel, behield het overzicht en bediende de inlopende Victor met een lage voorzet. Het was een koud kunstje voor de KVK - spits om zijn derde van de avond binnen te schuiven, 3 – 2 (57’). De bezoekers kregen een ferme mentale tik die ze nooit meer te boven zouden komen. Ze probeerden wel, maar geraakten niet verder dan de 16 zone. Toch kwam KVK goed weg toen een onvrijwillig handspel in het strafschopgebied door de scheidsrechter werd genegeerd. Even later kreeg KVK evenmin een strafschop toen V. Landuyt een vermeende duw in de rug kreeg toen hij wilde besluiten in de gevaarlijke zone. Opnieuw jammer voor ons en opnieuw kwamen de bezoekers goed weg. Tijdens de tien laatste minuten van de match voerden de bezoekers nog een verwoed offensief, maar de KVK - rangen bleven hermetisch gesloten. KVK dankt haar zege aan een zeer goede eerste helft en een sterke collectieve ingesteldheid tijdens de tweede helft. Volgende week reist KVK naar Rupel Boom, koploper in het klassement met 45 punten uit 20 wedstrijden. KVK neemt een mooie 8e plaats in met 31 punten uit 20 ontmoetingen.

KVK - opstelling: T. Derein, K. Hoornaert, J. Vanderhaeghe, R. Da Silva, J. Clynckemaillie, J. Van Asch, T. Ketels, R. Boudry, J. Ihou, L. Debosschere, V. Landuyt, F. Jacques, R. Vanden Abeele, T. Deconinck, M. Coffyn.  
Volgende competitiematch: vrijdag 2 maart 2018 om 20.30 u. Rupel Boom FC – KVK Westhoek. Supporters op post.