10/10/17

KVK Westhoek - Torhout 1992 KM 3 - 3

Vrijdag 6 oktober 2017, KVK Westhoek – Torhout 1992 KM 3 – 3
KVK geeft 3 – 0 voorsprong uit handen
.

“Een bizarre wedstrijd” noemde trainer F. Bouten het, met veel doelpunten en een hoog tempo, waarbij de teams elk een helft voor hun rekening namen. Hoewel de bezoekers zich moesten tevreden stellen met 3 punten uit vijf wedstrijden, toch was van onderschatting van de tegenstrever geen sprake.   

Eerste helft. V. Landuyt trapte vroeg in de match, de eerste poging naast het KM - doel. Aan de overzijde pakte KVK - doelman, S. Flandrick, een zwaar schot van een KM - aanvaller in twee tijden (3’).  Nadien verzamelde KVK tal van doelkansen en liep nog voor de twintigste minuut uit tot 3 – 0. J. Colpaert recupereerde het leer, infiltreerde vanuit het middenveld en knalde de 1 – 0 voorsprong tegen de netten (12’). De KM - doelman had geen verhaal. KVK hield de hoge druk aan en een tweede doelpunt hing in de lucht. L. Debosschere zette de centrale verdedigers onder druk, bemachtigde de bal en bediende de centraal opduikende V. Landuyt. Die behield het overzicht en knalde voor zijn ploeg de 2 – 0 op het bord (18’).  Eén minuut later veroverde J. Van Asch de bal op het middenveld en stuurde L. Debosschere diep, die heel beheerst het derde KVK - doelpunt binnentrapte (19’). KVK bleef volharden. J. Colpaert trapte van dichtbij in het zijnet en aan de tweede paal vond dezelfde speler wat later geen afwerker voor zijn goede voorzet. Torhout KM creëerde terug wat evenwicht en kon driemaal gevaarlijk opzetten. V. Da Silva blokte een hard schot af van een KM - aanvaller en doelman S. Flandrick stond goed opgesteld op een zwaar schot van de Torhoutse spits. Een Torhoutse aanvaller drukte verrassend van heel dichtbij het leer nog tegen de buitenkant van de paal in het zijnet. Ruststand 3 – 0.

Tweede helft. Wie dacht dat de wedstrijd gespeeld was, kwam bedrogen uit. Hadden de eigen spelers in de eerste helft te veel energie verbruikt? De furieuze start van de groen - witten leverde meteen een penalty op – na handspel van G. Vandeputte in de 16 - zone – die vlot werd omgezet, 3 – 1 (48’). De bezoekers kregen de smaak te pakken en KVK was het noorden kwijt. Wat in de eerste helft nog lukte, viel nu volledig tegen. De bezoekers namen de volledige tweede helft voor hun rekening. Vooral de heel bedrijvige bezoekende linkerspits trok als een gesel door de KVK - gelederen. De bezoekers verknalden eerst nog wat doelkansen maar een verzorgde vrije trap zorgde voor de aansluitingstreffer, 3 – 2 (61’). En nu KVK? De KM bleef maar komen en KVK kon moeilijk een vuist maken. Vooral de kwaliteit ontbrak in de KVK - omschakeling. Op een handvol minuten voor affluiten gebeurde het onvermijdelijke. De KVK - linkerflank werd opgerold, een lage voorzet volgde en aan de eerste paal gleed een Torhoutse aanvaller de gelijkmaker tegen de touwen, 3 – 3 (85’). Het verging KVK van kwaad naar erger. Doelman S. Flandrick en verdediger G. Vandeputte verhinderden het vierde KM - doelpunt in de slotfase van de match. Eindstand 3 – 3 na een bizarre wedstrijd. 

Het was balen voor trainer F. Bouten en zijn team na de match. De belofte - trainer vond dat zijn team veeleer 2 punten verloor, dan één punt won. “Hard blijven verder werken is de boodschap zodat we constanter kunnen presteren.” was zijn besluit.

KVK - opstelling: S. Flandrick, G. Vandeputte, V. Da Silva, R. Vanden Abeele, J. Clynckemaillie, M. El Hajji, K. Hoornaert, J. Van Asch, V. Landuyt, J. Colpaert, L. Debosschere, B. Populus, A. Ryckewaert, B. Deroo, M. Coffyn.
Volgende competitiematch: vrijdag 13 oktober 2017 om 20.30 u., OLSA Brakel – KVK Westhoek. Supporters op post.