08/10/17

SK Pepingen-Halle - KVK Westhoek 1 - 2

Zaterdag 30 september 2017, SK Pepingen-Halle – KVK Westhoek 1 – 2
Deugddoende uitzege, KVK


Eerste helft. Sterke prestatie van het jonge KVK - team in het verre Pepingen. Nog geen half uur onderweg of het stond al 0 – 2. Een kopbal van R. Vanden Abeele, op voorzet van J. Van Asch vloog naast het SK - kader en een schot van V. Landuyt miste de goede richting. KVK voetbalde rustig en dreef de thuisploeg terug.  V. Landuyt, door J. Colpaert voor doel gebracht en oog in oog met de keeper, miste de unieke kans om op voorsprong te komen. Toen J. Colpaert, behoorlijk aangespeeld door K. Hoornaert, twee vijandige verdedigers in de wind zette, trapte hij het leer in de verste hoek van het SK - doel, ver buiten bereik van de Pepingse doelman, 0 – 1 (23’).  Een knappe goal in voorbereiding en afwerking. En vijf minuten later verdubbelde J. Colpaert de voorsprong voor zijn ploeg. Aan de tweede paal duwde hij een lage gemeten voorzet van V. Landuyt over de doellijn, 0 – 2 (28’). De thuisploeg vond maar geen antwoord op de druk van de eigen jongens. Toch moest KVK een paar keer de zeilen dringend bijzetten op scherpe tegenaanvallen van de thuisploeg. De laatste kans voor de rust was voor de bezoekers.  Bij een snelle KVK - tegenaanval centerde J. Colpaert de bal voor doel en de Pepingse doelman had alle moeite van de wereld om het schot van L. Debosschere te neutraliseren. Ruststand 0 – 2

Tweede helft. De thuisploeg startte furieus en KVK kwam de eerste tien minuten goed weg. Het was vooral KVK - doelman S. Flandrick die met uitstekende tussenkomsten de eigen ploeg overeind hield. Toch moest hij zich gewonnen geven toen, na hoekschop de bal even afweek en laag in het doel belandde, 1 – 2 (57’). De thuisploeg kreeg vleugels en KVK moest met man en macht verdedigen. De eigen ploeg vond maar geen antwoord op de dreigende Pepingse aanvallen. KVK grabbelde recht. Via een snelle omschakeling kreeg J. Colpaert de bal toegespeeld, schakelde zijn belager uit, haalde hard met links uit en liet het leer op de buitenkant van de paal spatten. Met nog een 10 minuten te gaan zette de thuisploeg alles op alles en weer kwam KVK een paar keer goed weg. Uiteindelijk floot de ref af en keerden we met de zege op zak, heel tevreden terug naar huis. .

Beide teams namen vandaag elk een helft voor hun rekening. KVK voetbalde een sterke eerste helft, terwijl de verdediging zich van haar beste kant liet zien tijdens de tweede helft. KVK toonde karakter en mentaliteit. “Op basis van het aantal doelkansen en het geleverde spel verdienden we ook deze overwinning.” concludeerde trainer F. Bouten. Volgende week spelen we thuis tegen Torhout 1992 KM. Hopelijk kunnen we in het Crackstadion terug de 3 punten pakken.

KVK - opstelling: S. Flandrick, G. Vandeputte, V. Da Silva, R. Vanden Abeele, J. Clynckemaillie, M. El Hajji, K. Hoornaert, J. Van Asch, V. Landuyt, J. Colpaert, L. Debosschere, B. Populus, A. Ryckewaert, B. Deroo, R. Goeminne.

Volgende competitiematch: vrijdag 6 oktober 2017 om 20.00 u. KVK Westhoek – Torhout 1992 KM. Supporters op post.