28/09/17

SK Londerzeel - KVK Westhoek 6 - 2

Zaterdag 16 september 2017, SK Londerzeel – KVK Westhoek 6 – 2
Gastheren een maatje te groot.

Jong KVK vatte de match met volle moed aan en leverde tot de 35e minuut een voetbalspel, gelijkwaardig aan dat van de gastheren. Maar de ervaring en de leeftijd van de Londerzeelse jongens – een zestal behoorde tot de SK A-kern – maakten  vandaag het grote verschil, ook duidelijk zichtbaar in het resultaat.

Eerste helft. De thuisdoelman duwde KVK’ s eerste doelkans, een vrije trap van de voet van M. El Hajji, met veel moeite in hoekschop. Maar de eerste kans van SK was meteen raak. Een scherp genomen vrije trap werd door een thuisaanvaller via de paal binnen gekopt, 1 – 0 (17’). Een snelle Londerzeelse omschakeling leverde gemakkelijk de 2 – 0 op. Een rechterflankaanvaller glipte tussen twee eigen verdedigers en besloot in de korte hoek van het KVK - doel (26’). Een één - twee beweging tussen J. Colpaert en G. De Korte leverde voor KVK de aansluitingstreffer op. J. Colpaert kwam na die actie alleen voor doel en versloeg de Londerzeeelse doelman, 2 – 1 (27’). KVK startte meteen enkele agressieve acties en gedroeg zich gretiger in de duels. Zo kwam J. Colpaert alleen voor doel en toen hij wou besluiten, schoffelde een Londerzeelse verdediger hem onderuit in de 16 - zone. De scheidsrechter van dienst wuifde elk strafschopgebaar weg. KVK - trainer F. Bouten noemde dit “het kantelmoment in de match”. Enkele ogenblikken later stond het 3 – 1, na een blitse aanval van de gastheren (40’). Een minuut later werden de eigen twee centrale verdedigers op het verkeerde been gezet en de Londerzeelse aanvaller, oog in oog met doelman M. Coffyn, scoorde het vierde doelpunt voor zijn ploeg, 4 – 1 (41’). L. Debosschere verloor het leer ter hoogte van het middenveld en twee voorzetten later stond het al 5 – 1 (44’). Wat een opdoffer vlak voor de rust.           

Tweede helft. In de tweede helft was er geen sprake meer van een wedstrijd.  De eerste mogelijkheid was nog voor de thuisploeg, maar de Londerzeelse spits miste een open doelkans. Twee minuten later stond het toch 6 – 1 (47’) na een owngoal van V. Da Silva toen hij een lage voorzet vanop de flank in eigen doel devieerde. T. Ketels snoepte het leer van zijn tegenstrever af, zag de Londerzeelse doelman ver uit zijn doel staan, maar mikte naast het kader. Met nog een kwartier te gaan, stuurde G. De Korte de snelle V. Landuyt diep. Die bleef kalm en trapte beheerst het leer naast de thuisdoelman tegen de netten, 6 – 2 (75’). Vandaag werd er gespeeld tegen een meer ervaren tegenstander, die meer kwaliteit in huis had dan de eigen ploeg . “De score is enigszins overdreven en doet niets af van de verdienste van de eigen ploeg”. besloot trainer F. Bouten na de match. Volgende week gaat het richting Gent - Zeehaven.

KVK - opstelling: M. Coffyn, G. Vandeputte, V. Da Silva, R. Vanden Abeele, J. Clynckemaillie, K. Hoornaert, M. Desmet, M. El Hajji, V. Landuyt, G. De Korte, J. Colpaert, B. Populus, A. Ryckewaert, L. Debosschere en T. Ketels.