12/09/17

KVK Westhoek - FC MU Izegem-Ing. 2 - 7

Vrijdag 8 september 2017, KVK Westhoek – FC MU Izegem-Ing. 2 – 7
Mandeljongens een maatje te groot.

Tegen tegenstrevers die zeer efficiënt spelen en aan 100 % scoren valt niets aan te vangen. De hoge score is ook te wijten aan de zwakke prestatie van de eigen ploeg wat nog in de hand werd gewerkt door enorm veel tegenslag.

Eerste helft. KVK speelde goed mee tot aan de 38e minuut en kreeg de beste kansen. M. Desmet en J. Colpaert misten en konden de score niet openen. Eerst kon de eigen doelman, M. Coffyn nog een paar keer de meubelen redden, maar nadien lag de weg voor de bezoekers wijd open. Balverlies van A. Ryckewaert, leidde tot de 0 – 1 (38’). Pas afgetrapt of het stond 0 – 2 (39’). De rust was er en ook het moment voor bezinning. 

Tweede helft. Ook met een andere KVK - veldbezetting bouwden de Mandeljongens binnen de 2 minuten, een 0 – 4 voorsprong op. Balverlies en gebrek aan waakzaamheid leverde de 0 – 3 (46’) en 0 – 4 (47’) op. Doelman M. Coffyn was volkomen machteloos. Daarna kreeg V. Landuyt twee uitstekende kansen om de bezoekende doelman te verslaan, maar hij faalde. Onbegrijpelijk was dat de eigen ploeg veldoverwicht opbouwde, maar telkens op kritieke momenten in de fout ging. Een Mandelspeler omspeelde de KVK - doelman en tekende voor de 0 – 5 (59’). Een vlugge MU - counter leverde de 0 – 6 op (70’). Van efficiëntie gesproken. V. Da Silva scoorde de 1 – 6 na hoekschop, op voorzet van J. Colpaert (71’). Na een goede individuele actie werd V. Landuyt onderuit gehaald in de strafschopzone.  M. El Hajji zette de penalty beheerst om, 2 – 6 (80’). Een Mandelaanvaller ontfutselde een eigen verdediger het leer en trapte de zevende treffer genadeloos en overhoeks binnen, 2 – 7 (82’). M. El Hajji ging voor zijn tweede van de avond maar zijn schot spatte op de doellat.   

Eindstand 2-7.  Was het voor de KVK - jongens een echte off-day, toch leverde de eigen ploeg te weinig kwaliteit in de thuishaven en er stak geen tempo in haar spel. “Efficiëntie” bij de bezoekers was vandaag het sleutelwoord en dit maakte het verschil.  “Tijd voor bezinning en bijsturing om daarna iedereen terug scherp te krijgen” reageerde trainer F. Bouten. Deze nederlaag mag niet blijven hangen, evenmin mogen we berusten in onze zwakke prestatie.

KVK - opstelling: M. Coffyn, K. Hoornaert, V. Da Silva, A. Ryckewaert, J. Clynckemaillie, M. Desmet, J. Van Asch, M. El Hajji, V. Landuyt, J. Colpaert, L. Debosschere, B. Knockaert, G. Vandeputte, R. Vanden Abeele, T. Ketels.

Volgende competitiematch: vrijdag 15 september 2017 om 20.30 u. K. Londerzeel SK – KVK Westhoek. Supporters op post.