07/09/17

RC Harelbeke - KVK Westhoek 1 - 1

Vrijdag 1 september 2017, RC Harelbeke – KVK Westhoek 1 – 1
Billijk gelijkspel

KVK startte de competitie in Harelbeke met een ploeg vol beloftevolle jonge spelers.  G. De Korte ontbrak. Het werd een open wedstrijd, gespeeld aan een hoog tempo.
Eerste helft. De eerste doelpogingen van de Ratjes en de bezoekers vlogen naast het kader. Toch trof RCH de paal en de rebound duwde M. Coffyn met een goede reflex het leer in hoekschop. Op hoekschop van J. Colpaert, kopte M. Desmet raak, 0 – 1 (15’).  KVK drukte in een betere periode de thuisploeg terug en het werd bijna 0 – 2 via G. De Korte. Ook de Ratjes creëerden kansen en een schot aan de rand van de 16 - zone vloog op de dwarsligger. Op tegenaanvallen verzuimde KVK de score in haar voordeel op te voeren door de te slordige laatste voorzet. Ruststand 0 – 1.

Tweede helft. De thuisploeg startte furieus, met hoge druk. De scheidsrechter keurde een doelpunt van V. Landuyt af wegens vermeend buitenspel.  De goede opstelling van KVK - doelman M. Coffyn voorkwam erger: vrije trappen verre ingooien graaide hij zo mee. Toch moest hij zich gewonnen geven toen een verre ingooi in de 16 – zone terecht kwam en een RCH - aanvaller de gelijke score op het bord bracht, 1 – 1 (73’). De Ratjes hadden heel die tijd sterke druk uitgeoefend. T. Ketels, J. Van Asch kregen de mogelijkheden om hun ploeg opnieuw op voorsprong te brengen, maar ze faalden. Vijf minuten vóór affluiten duwde KVK - doelman, M. Coffyn, een kopbal aan de tweede paal knap in hoekschop. V. Landuyt, zijn schot met links, spatte op de doelpaal. De laatste kans was voor L. Debosschere op voorzet van T. Landuyt, maar hij kwam een voetje tekort. De thuisploeg had wellicht meer veldoverwicht, maar het aantal doelkansen stond gelijk. Beide teams verdienden vandaag de zege.

KVK - opstelling: M. Coffyn, K. Hoornaert, V. Da Silva, A. Ryckewaert, J. Clynckemaillie, M. Desmet, J. Van Asch, M. El Hajji, V. Landuyt, G. De Korte, J. Colpaert, B. Knockaert, G. Vandeputte, L. Debosschere, T. Ketels.  
Volgende competitiematch: vrijdag 8 september 2017 om 20.00 u. KVK Westhoek - FC MU Izegem-Ing.