05/05/17

KSCT Menen - KVK Westhoek 2 - 5

Vrijdag 28 april 2017, KSCT Menen – KVK Westhoek 2 – 5
Vlotte KVK – zege in grensderby

Wedstrijd 29 was de laatste wedstrijd van het seizoen op het veld van rode lantaarn KSCT Menen.  KVK wilde, na een heel zwaar seizoen, de competitie in schoonheid eindigen en winnen.

Eerste helft. Op een erbarmelijk veld vond KVK aanvankelijk moeilijk openingen. Toch duwde J. Dutoit het leer nipt naast de paal en O. Bouragba besloot recht in de handen van de SCT - doelman. De KVK – doelman duwde met een voetreflex een knap schot in hoekschop. Op het halfuur dribbelde J. Dutoit zich voorbij drie belagers, drong de 16 - zone binnen en werd onderuit gehaald. De scheidsrechter keek de andere richting op. G. Declercq dropte zijn vrije trap in de eerste zone en met een subtiele baltoets nam de opportune J. Dutoit de Menense doelman te grazen, 0 – 1 (44’).         

Tweede helft. KVK overklaste haar tegenstander op alle vlakken. Na 70’ was de stand al 1 – 5. De referee bestrafte weer de Menense verdediger niet die G. Declercq foutief afstopte in het strafschopgebied. KVK rook lont en wilde komaf maken met de tegenstrever. O. Bouragba passeerde zijn opponent, zette het leer laag voor doel en M. Desmet trapte met een droge knal de 0 – 2 op het bord (58’). Op hoekschop tekenden de grensjongens de aansluitingstreffer aan, 1 – 2 (60’). KVK reageerde meteen. T. Allaeys duwde beheerst het leer tegen de touwen na goed voorbereidend werk van O. Bouragba, 1 – 3 (64’). Wat later vloog de center van L. Paridaen voor het vijandige doel en de aanstormende J. Van Asch besloot succesvol onder de vallende Menense doelman, 1 – 4 (66’). L. Paridaen bereidde het vijfde KVK - doelpunt voor. Hij zette zich door, trapte op de binnenkant van de paal en de goed gevolgde O. Bouragba tikte de rebound in het lege doel, 1 – 5 (70’). Naar het van de match toe, gingen nog tal van andere KVK - doelkansen verloren, die van O. Bouragba, J. Dutoit, T. Ketels, L. Desmet en G. Declercq. Twee minuten voor affluiten, tekende de thuisploeg haar tweede doelpunt aan, 2 – 5 (88’).  

Na een moeilijk seizoen in een zware reeks eindigt KVK Westhoek op de 13e plaats in het klassement. Jong KVK behaalde 26 punten uit 29 wedstrijden, zes zeges en acht gelijke spelen. De ploeg van F. Bouten speelde steeds met moed en inzet en aan vastberadenheid ontbrak het niet. SC Eendracht Aalst kroonde zich kampioen met 64 punten, won 20 keer en scoorde liefst 101 doelpunten.     

KVK - ploegopstelling: T. Derein, L. Pacco, T. Allaeys, L. Paridaen, R. Vanden Abeele, M. Desmet, J. Van Asch, G. Declercq, O. Bouragba, T. Mathijs, J. Dutoit, T. Ketels, L. Desmet, J. Clinckemaillie.