22/08/22

Beker van België

Beker van België
Zondag 21 augustus 2022, KVK Westhoek – KVC Jong Lede 1 – 1 (4 – 3)
Verlengingen en strafschoppen loodsen KVK naar de vijfde ronde.

KVK bereikte met veel wilskracht en ook wat geluk de vierde ronde in de Beker van België. De gasten van vandaag spelen het komende seizoen in 3e klasse A en KVK mag zich verwachten aan behoorlijk wat meer weerstand dan in de vorige twee wedstrijden. N. Kabasele liet zich enkel zien vanop de tribune en lijkt nog niet topfit voor een optreden op de grasmat. S. Gantois, J. Robaeys en H. Coutigny revalideren terwijl J. Cremers sukkelt met een hamstringblessure.
Een zwoele atmosfeer was het bij een temperatuur van 26 °C, wat nog altijd geen weer is waar spelers naar uitkijken om te voetballen. En ook de weergoden zijn de voetbalterreinen niet gunstig gezind; ze liggen erbij, zo droog als poeder, zo hard als steen. Die langdurige toestand komt de voetbalsport niet ten goede en veel spelvaardigheid en durf gaan verloren. Neen, niet plezant voor de speler, noch voor het publiek.  

Eerste helft. De voorzichtige start van beide ploegen duurde bijna de hele eerste helft. Y. Dewilde, goed diep gestuurd door L. Prez, aarzelde even en dicht bij doel, stiftte hij het leer over de doellat (12’). Op het halfuur bediende L. Prez opnieuw Y. Dewilde die zijn belager langs de zijlijn passeerde en inzond, maar JL-doelman, B. Meulewaeter greep vallend het leer (30’). Op hoekschop van N. Van Peteghem kopte N. Van Poelvoorde hard in de handen van de goed geplaatste G. Vercruysse (37’). Op voorzet van L. Prez trapte O. Scholaert hard, maar doelman B. Meulewaeter toetste het leer  duikend met de vingertoppen naast de paal (45’). In de blessuretijd gaf L. Prez een hoekschop waarbij  doelman B. Meulewaeter zijn interventie miste. J. Degels vuurde en N. Van Poelvoorde hield het leer uit het JL-doelvlak.      

Tweede helft. De 2e helft bood een identiek spelpatroon. O. Scholaert, aan de tweede staander, ging overhaastig te werk en trapte een ingezonden bal naast de verste paal (55’). KVK behield steriel veldoverwicht en creëerde nauwelijks rijpe doelkansen. L. Prez ging op de vlucht, maar vuurde naast de verste paal (68’). Op een inzenden van O. Scholaert verraste de ingevallen F. Mando met een spectaculaire omhaal. De bal vloog meters over het JL-doel (73’). A. Balaj schoot onverwacht hard; de bal verdween over de KVK-doellat (82’). L. Prez bereikte J. Jodts, maar die mikte in het zijnet (87’). 0 – 0, na de reguliere speeltijd en nu verlengingen.

Eerste verlenging. In het begin van deze verlenging hield doelman G. Vercruysse zijn ploeg overeind. Toen A. Balaj alleen op doel afstevende, stortte hij zich in de voeten van de ontsnapte aanvaller en stuurde het leer buiten (93’). E. Suma gaf L. Prez een stevige duw in de rug en die kwam ten val in de 16 meter-zone. Het slachtoffer zelf zette de strafschop beheerst om, 1 – 0 (100’).

Tweede verlenging. Ook de tweede verlenging leek een maat voor niets. De bezoekers vertraagden het tempo en hoopten op strafschoppen. Op een toevallige hoekschop devieerde R. Ringoet de bal in het KVK-doel, 1 – 1 (111’). Alles was te herbeginnen, nu met de strafschoppen.

Strafschoppen. KVK Westhoek – KVC Jong Lede 4 – 3 met de voor KVK succesvolle strafschoppentrappers: L. Simoens, V. Mahieu, L. Prez en Y. Dewilde. KVK-doelman, G. Vercruysse, sloeg met twee flitsende bewegingen de twee eerste penalty’s uit zijn doel, wat de druk op de eigen spelers deed afnemen.            

Het is zeer lang geleden, maar het doet deugd KVK straks aan de vijfde ronde van de Croky cup te zien deelnemen. In een bekercompetitie liggen de ploegkwaliteiten soms heel dicht bij elkaar. En het parcours van de eigen ploeg in deze bekercompetitie is tot op heden helemaal niet ondermaats geweest. Bravo KVK. Ciao.

KVK-opstelling: G. Vercruysse, G. Gaillez, S. Himpe, L. Prez, J. Degels (46’ J. Musenge), Y. Dewilde, J. Coppin (55’ F. Mando), V. Mahieu, O. Scholaert (115’ E. Nys), J. Jodts en L. Simoens. Wisselspelers: M. Dannel, J. Musenge, J. Cremers, E. Nys, O. Lechchine, T. Baes, F. Mando.

Volgende bekermatch (5e ronde): zondag 28 augustus 2022 om 16.00 u., Patro Eisden Maasmechelen – KVK Westhoek. Supporters op post.
K. Patro Eisden Maasmechelen klopte thuis FC Ganshoren met 3 – 2, na verlengingen.

Adres stadion: Gemeentelijk sportstadion, Kolenmijn Limburg-Maaslaan 2, 3630 Eisden-Maasmechelen. De afstand Ieper – Maasmechelen is 231 km en de tocht met de wagen duurt 2 u. 21 min. Goede reis.

Volgende match 25/09/22 om 15:00
R. FC Wetteren
K. VK Westhoek