07/08/22

Beker van België

Beker van België, 2e ronde
Zondag 7 augustus 2022, Sassport Boezinge – KVK Westhoek 1 – 2

Gemengde gevoelens KVK, na krappe winst.  

Een bekermatch, een derby, een brandende zon en een schrale noordwesten wind, dat waren de ingrediënten om een voetbalwedstrijd boeiend, maar ook loodzwaar te maken. Iets meer dan 2 weken training zitten erop en vandaag kwam voor de spelers de eerste test om hun fysieke paraatheid en technische conditie te bewijzen. Bekerwedstrijden worden doorgaans bekeken als directe voorbereidingen op de komende competitie.

Eerste helft. KVK domineerde met haar technisch vermogen de eerste helft, maar de thuisploeg daagde met versnellingen gevaarlijker op voor het eigen doel. Zo stuurde G. Vervacke zijn vrije trap in de handen van de attente G. Vercruysse (18’) en plaatste T. Timmerman, goed bij de zaak en zeer snel, het leer op de vuisten van de eigen doelman (23’). Aan de overzijde wilde O. Scholaert de Sassport-doelman met een gelobde bal verslaan, maar het leer verdween in het niemandsland (24’). Y. Dewilde knalde vanop 25 meter, wat de Boezingse doelman verraste en het leer over de rug van de portier nog door hem uit het doelvlak werd gehaald (27’). J. Coppin kopte nipt naast de verste paal (30’) en K. Chateau devieerde met het hoofd een hoekschop van G. Vervaecke naast het kader (31’). Sassport kwam beter in de match en ook op voorsprong. Een geweldige voorzet vanuit het middenveld kwam bij T. Timmerman terecht die de eigen verdedigers ontweek en de bal naast de KVK-doelman G. Vercruysse, binnentrapte (38’). Na een aardige combinatie in en rond de 16 meter-zone, schoof A. Jodts de gelijkmaker in de verste hoek van het Sassport-doel (45’). Rusten in de schaduw bij een 1 – 1 stand.   

Tweede helft. Die bood weinig aantrekkelijk voetbal. Eerst vloerde M. Desmet op spectaculaire wijze de doorgebroken J. Cremers en V. Mahieu zette de strafschop feilloos om (50’). J. Coppin veerde hoog op en kopte een goede voorzet rakelings naast de verste paal (55’). Op inzenden van J. Cremers stuurde de ingevallen F. Mando met een krachtige kop-slag, ter hoogte van het strafschopgebied, het leer nipt boven de verste kruishoek (81’). Sassport bleef in de slotminuten aandringen, maar toch kreeg KVK nog de betere kansen om de score op te drijven. J. Cremers stond aan het kanon, maar de Boezingse doelman, R. Tant, pakte het geplaatste schot (84’). En ook de vrije trap van J. Cremers sloeg portier R. Tant met bravoure uit zijn doelvlak (87’).       

KVK wint in de tweede ronde haar eerste bekermatch en dat is een goede start. De technische begeleiding maakt straks uit of haar ploeg voldoende voorbereid is voor de komende competitie of om de volgende bekerwedstrijd aan te pakken. Het verschil van 2 klassen was nauwelijks te merken in dit bekertreffen en wat KVK betreft, moeten de pijnpunten worden weggewerkt, zoals het drastisch opvoeren van de snelheid bij de omschakeling en vooral moet het onderling vertrouwen in de spelersgroep nog groeien.

KVK komt volgende week, zondag 14 augustus 2022 thuis uit tegen het Luxemburgse Habay La Neuve die RFC Warnant versloeg met de strafschoppen (5 – 6), na een 0 – 0 als eindresultaat. De tegenstrever van volgende week speelt in de derde Afdeling ACFF B en de hoofdgemeente Habay ligt op ongeveer 300 km van Ieper, nabij Aarlon. We wensen de Luxemburgse opponent van volgende week, hartelijk welkom.

KVK-opstelling: G. Vercruysse, G. Gaillez (64’ O. Lekhechine), S. Himpe, J. Cremers (85’ H. Coutigny), L. Prez, Y. Dewilde (85’ B. Timmerman), J. Coppin, V. Mahieu (85’ J. Gantois), O. Scholaert, J. Jodts, L. Simoens. Wisselspelers: M. Dannel, B. Timmerman, J. Gantois, H. Coutigny, O. Lekhechine, T. Baes en F. Mando.  

Volgende bekermatch: zondag 14 augustus 2022 om 16.00 u., KVK Westhoek – RSC Habay La Neuve. Supporters op post.

Volgende match 25/09/22 om 15:00
R. FC Wetteren
K. VK Westhoek