07/09/20

Croky cup 2020-2021

Tweede ronde Croky cup 2020-2021

Zondag 6 september 2020, KVK Westhoek – SK Denderhoutem 2 – 0.
KVK naar derde ronde in Croky cup.

Op 2 dagen na was het 6 maanden geleden dat er nog een officiële voetbalwedstrijd in het Crackstadion had plaats gevonden. KVK verbaasde vriend en vijand op 8 maart 2020 door KSKV Zwevezele met 3 – 1 te verslaan en zo de 6e opeenvolgende competitiewedstrijd te winnen in het voorjaar van 2020. Na 24 speeldagen viel een vervelende doodse stilte over de voetbalvelden. Covid-19 heerste, zaaide veel twijfel en verwees koning voetbal naar de verre achtergrond.

KVK opende het nieuwe seizoen thuis met een bekertreffen tegen SK Denderhoutem, een Oost-Vlaamse club die aldaar in eerste provinciale afdeling speelt. De eigen ploeg domineerde van begin tot einde, won heel verdiend maar kon toch haar veldoverwicht onvoldoende in doelpunten omzetten. Enige opwinding tijdens de laatste 5 minuten van de eerste helft was toen O. Luckx op SK-doelman J. Matthijs vlamde en daarna op slag van rust zijn vrije trap op de kruishoek kogelde. Zelfde spelbeeld tijdens de tweede helft, maar nu met doelpunten. O. Diakho devieerde een voorzet van O. Luckx voorbij de Denderhoutse doelman en F. Petitpretz zorgde voor het orgelpunt door vanop 25 meter raak te treffen. KVK bekert verder in de Ardennen.

Eerste helft. Deze match weerspiegelde niet echt het beeld van een bekertreffen. KVK ondervond weinig weerstand van de Oost-Vlamingen die zich gemakkelijk in verdediging terugtrokken en offensief te weinig te bieden hadden. O. Diakho liet de gemeten voorzet van J. Cremers naar de tweede paal voor de inlopende V. Mahieu die zachtjes in de handen van doelman J. Matthijs kopte (13’). S. Dedeygere devieerde met het hoofd een hoekschop van J. Cremers over de verste kruishoek (14’). Aan de overzijde wandelde V. Van Roy tot in de 16-zone, maar besloot slapjes in de handen van doelman B. Paepe (16’). Het spel viel 25 minuten stil. Toen stak O. Diakho het leer dwars door de bezoekende defensie op O. Luckx, die alleen voor doel, pal op de vallende J. Matthijs knalde, een verkeken kans om de score te openen (41’). De bedrijvige O. Luckx kende pech toen ook nog zijn gave vrije trap op de kruishoek terecht kwam (45’). 0 – 0 aan de rust na een weinig ophefmakende eerste helft.

Tweede helft. Ook in de tweede helft lag het voetbalgehalte niet zo hoog. Het was weer de onrustige O. Luckx die zijn man op volle snelheid voorbij dribbelde. Zijn voorzet bereikte centraal de vrijstaande O. Diakho die het leer van dichtbij in het SK -doel deed afwijken, 1 – 0 (52’). Langs de zijlijn bediende O. Luckx de vluchtende A. Verkindere die inzond. Aan de overzijde kwamen, ter hoogte van de 2e paal drie KVK – aanvallers een voetje te kort om de score te verdubbelen (58’). De KVK – druk nam toe. O. Diakho stuurde G. Verhelst in het straatje en diens voorzet naar de tweede paal kreeg de glijdende V. Mahieu niet over de doellijn (71’). W. Van Den Borre snoepte F. Petitpretz de bal af en mikte centimeters naast de verste paal (72’). O. Luckx was niet bij te houden. Hij kapte zich vrij en knalde een schot rakelings over het transversaal (74’). F. Petitpretz velde het vonnis voor de bezoekers. Met een magistrale trap vuurde hij vanop ongeveer 25 meter het leer in de verste hoek van het SK - doel, 2 – 0 (81’). De Oost-Vlamingen vonden de kracht niet meer om te reageren en gaven zich gewonnen.      

KVK heeft de eerste test met succes doorstaan. Lag het tempo aan de lage kant en verliep de opbouw niet altijd even vlot, toch droeg deze bekermatch bij tot het aanscherpen van de automatismen. KVK bekert verder en trekt daarvoor naar de Ardennen. Wie gaat er mee naar Rochefort om er de eigen ploeg U. Rochefortoise partij te zien geven? De wedstrijd gaat door op zaterdag 12 september 2020 om 20.00 u. in het stadion “Parc des Roches” in de Rue de la Passerelle te Rochefort. De afstand Ieper – Rochefort is 235 km en de tocht duurt 2.30 u. Uw beloning staat al klaar, want liefst vóór de match, kan de Rochefort 6 (7,5°) of de Rochefort 8 (9,2°) of de Rochefort 10 (11,3°) gedegusteerd worden. Voor de KVK - voetbalploeg hopen we stellig dat de Ardennezen minder weerstand bieden dan de naam van hun stadion laat vermoeden.          

KVK - opstelling: B. Paepe, A. Verkindere (64’ M. Kirilov), F. Petitpretz, G. Verhelst, S. Himpe (85’ J.B. Devolder), V. Mahieu, Y. Dewilde (64’ G. Tanghe), O. Luckx, O. Diakho, J. Cremers, S. Dedeygere. Wisselspelers: G. Lemaire, M. Kirilov, G. Tanghe, J.B. Devolder.

Volgende match 06/12/20 om 15:00
K. VK Westhoek
K. RC Gent